Wie trekt het laken naar zich toe in slotmanche Structabo CrossCup?

previewbk2002
Zondag staat in het Park van Laken de slotmanche van de Structabo CrossCup gepland, traditiegetrouw ook het BK in het veld. De strijd om de eindzege bij de mannen belooft razendspannend te worden. Op papier zijn er nog vijf mannen in de running om eindwinnaar te worden. Bij de vrouwen ligt voor Hanne Verbruggen de eerste eindzege binnen handbereik.

De afsluiter van het veldloopseizoen staat in het teken van het duel tussen de twee titanen van het veld, Soufiane Bouchikhi en Isaac Kimeli. Bouchikhi is de uittredende Belgische kampioen en was de beste landgenoot in de manche in Hannuit. Kimeli schreef de wedstrijden in Mol en Roeselare op zijn naam. Beide mannen hebben trainingsstages afgewerkt met het oog op het BK, waardoor het een strijd op het scherpst van de snee kan worden.

In het klassement is echter het die andere Bouchikhi, Lahsene, die over het grootste aantal punten beschikt. De jongere broer van titelverdediger Soufiane stak in Rotselaar zijn eerste zege op zak en is gebrand op een goede prestatie. Isaac Kimeli of Soufiane Bouchikhi moeten minstens voor de huidige leider finishen, anders zijn ze eraan voor de moeite. Lander Tijtgat finishte vorig jaar op het BK-podium en maakt zondag zijn terugkeer nadat hij een kruis moest maken over zijn winter door een stressfractuur. Tijtgat komt nooit aan de start indien hij niet in vorm is, waardoor hij een extra factor kan zijn in de titelstrijd.

Ook om de dichte ereplaatsen belooft het een stevige strijd te worden met Dieter Kersten, Michael Somers, Dame Tasama en Steven Casteele. Bij de beloften wordt het uitkijken naar het duel tussen Tim Van de Velde en Guillaume Grimard. Van de Velde was zowel in Hannuit als Rotselaar de betere van de twee.

VERBRUGGEN OP WEG NAAR EERSTE EINDZEGE EN BELGISCHE TITEL?

Bij de vrouwen moet er al veel gebeuren wil Hanne Verbruggen zondag haar eerste eindzege in de Structabo CrossCup mislopen. Mathematisch heeft Verbruggen genoeg aan een elfde plaats als Sofie Van Accom de slotmanche wint. Die kans lijkt eerder klein, want Verbruggen was de beste in elke CrossCup-manche die ze liep. De strijd om de podiumplaatsen zal naar alle waarschijnlijkheid gaan tussen Van Accom en de regerende Belgische kampioene in het veld, Hanna Vandenbussche. Eline Dalemans en Lisa Rooms kunnen dat duo mogelijk van een podiumplaats houden, want het pittige parcours in Brussel leidt soms tot opvallende resultaten.

KORTE CROSS KOLFJE NAAR DE HAND VAN HENDRIX

Robin Hendrix was na zijn zege op de korte cross in Hannuit al zeker van de eindzege. Zondag verschijnt Hendrix aan de start om een gooi te doen naar zijn eerste Belgische titel in het veld bij de grote jongens. Ali Hamdi is de uittredende kampioen, maar zal over een stel wonderbenen moeten beschikken om ook maar in de buurt te komen van Hendrix, die afgelopen zondag op het BK indoor nog een stevige 3000m in zaal neerzette met 7’51″29.

Ook voor Camille Muls was er een glansrol op dat BK indoor weggelegd  Muls knalde solo naar winst op de 800m. De atlete moet het wel opnemen tegen Vanessa Scaunet, een specialiste op de korte cross.

De slotmanche van de Structabo CrossCup kan u zondag live volgen, zowel op Sporza als op La Deux vanaf 13u30 tot 15u40.

Deel dit bericht