Wie knalt in Molse zand naar zege tijdens Structabo CrossCup?

previewmol0611
Zondag staat de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup gepland. Traditiegetrouw strijkt het regelmatigheidscriterium in het veld neer aan het Zilvermeer in Mol. Isaac Kimeli krijgt net zoals vorig jaar concurrentie van de Duitser Samuel Fitwi. Bij de vrouwen lijkt het op papier een open strijd te gaan worden.

Na de schitterende Structabo CrossCup Relays in Berlare staat zondag de eerste individuele manche op de planning. In Mol wordt er naar opvolgers gezocht voor de Duitser Samuel Fitwi en de Poolse Anna Gosk. Fitwi verschijnt in tegenstelling tot zijn vrouwelijke collega wel opnieuw aan de start. De Duitser, die vorig jaar tweede werd op het EK veldlopen bij beloften, zal ongetwijfeld het vuur aan de schenen leggen van Isaac Kimeli. Kimeli won met zijn club OEH voor de zesde opeenvolgende keer de Relays. In Mol kan onze landgenoot zich revancheren nadat Fitwi hem vorig jaar in de luren legde.

Zelf gaf Kimeli al aan dat hij de volledige CrossCup niet zal afwerken. Mol wordt daarom ook meteen een belangrijke manche voor onder meer Michael Somers en Dieter Kersten. Beide mannen mikken ongetwijfeld op een knappe eindnotering zondag, maar kunnen ook alvast een gouden zaak doen in het klassement. Soufiane Bouchikhi is in Mol niet van de partij. Hij bereidt zich op hoogte voor op de rest van het winterseizoen.

John Heymans en Lucas Da Silva zijn twee beloften om in de gaten te houden. Tim Van de Velde mag nog bij de junioren aantreden, maar opteert zondag voor zijn eerste individuele manche bij de grote jongens. Zij krijgen het gezelschap van een pakketje Nederlanders dat wordt aangevoerd door Noah Schutte.

GAAT VERBRUGGEN DOOR OP HAAR ELAN VAN DE RELAYS?

Bij de vrouwen is het zoeken naar een uitgesproken favoriet. Nina Lauwaert past voor Mol nadat ze afgelopen week een pittige trainingsstage afwerkte. Daardoor lijkt Hanne Verbruggen één van de namen om in de gaten te houden. Verbruggen won overtuigend de Relays met haar club VITA en zette ook de snelste tijd neer van alle slotloopsters. Al zal de atlete haar eerste individuele zege in de CrossCup niet zomaar cadeau krijgen.

Belgisch kampioene in het veld Hanna Vandenbussche, Imana Truyers en Sofie Van Accom zullen eveneens voorin te vinden zijn. Van Accom kwam ondanks een moeilijke zomer al sterk voor de dag in Berlare en hoopt die lijn door te trekken in Mol.

“De Relays vielen beter mee dan aanvankelijk gedacht. Dat betekent echter niet dat ik plots grote verwachtingen krijg met het oog op de individuele manches”, vertelde Van Accom in de aanloop naar zondag. “Andere jaren verscheen ik aan de start om te winnen, of beste Belgische te worden. Nu hoop ik vooral een goed gevoel over te houden aan de wedstrijden.”

Eline Dalemans gaf een sterke indruk tijdens de Relays en zou zondag ook wel eens een hoofdrol kunnen spelen. Uit buitenlandse hoek is het zoals gewoonlijk uitkijken naar de Britse Stephanie Barnes. Net zoals bij de mannen zakt een Nederlandse delegatie af. Jasmijn Lau is de grootste naam. Lau werd vorig jaar voor eigen volk in Tilburg vierde op het EK bij de junioren.

HENDRIX KEERT EVEN TERUG NAAR OUDE LIEFDE

Robin Hendrix keert in Mol even terug naar zijn oude liefde: de korte cross. De atleet, die deel uitmaakte van het winnende team tijdens de Relays, opteert na een lang zomerseizoen voor een rustige aanpak tijdens de winter. In Mol zal hij moeten optornen tegen specialisten zoals Valère Hustin, Pieter Claus en Wesley De Kerpel. Ook Belgisch recordhouder op de 1500m, Ismael Debjani, verschijnt aan de start.

“Zowel in Mol als in Roeselare neem ik de korte cross voor mijn rekening’, legt Hendrix uit. “Enerzijds omdat ik kans wil maken op een EK-selectie met de mixed relays, maar anderzijds ook omdat het een lang, uitputtend zomerseizoen is geweest. Ik verwacht het nodige van mijn trainingspartners Dieter Kersten en Dorian Boulvin in de lange cross.”

Deel dit bericht