Van zilver naar goud: Hannuit krijgt upgrade binnen World Athletics Cross Country Tour

2_15112317_Hannuit
Gisteren kreeg de CrossCup en vooral de manche in Hannuit fantastisch nieuws te horen. De manche in Hannuit krijgt namelijk een upgrade binnen de World Athletics Cross Country Tour. Het oorspronkelijke 'Silver Level' wordt vervangen door 'Gold Level', waardoor de veldloop op 23 januari één van de 14 veldlopen wereldwijd wordt met dat label.

Na het eerdere nieuws rond de invoering van de World Athletics Cross Country Tour mag de CrossCup zich nogmaals in de handen wrijven. World Athletics communiceerde namelijk gisteren de volledige kalender van de 14 wedstrijden die komende winter over een ‘Gold Level’ beschikken. Bij die 14 ook één Belgische wedstrijd met de CrossCup van Hannuit, die in eerste instantie een ‘Silver Level’ toegewezen kreeg.

“Achter de schermen waren we al een tijdje bezig met het opwaarderen van zilver naar goud. Met de grote steun van de lokale overheden zijn we erin geslaagd om een overtuigend dossier af te leveren bij World Athletics. Het is een eer om in ons klein Belgenland een wedstrijd met internationale uitstraling te mogen organiseren. We hopen dan ook naast onze eigen Belgische toppers een reeks Europese en wie weet ook Afrikaanse atleten te mogen ontvangen op 23 januari”, aldus organisator Jos Van Roy.

Komende zaterdag gaat de World Athletics Cross Country Tour van start in het Verenigd Koninkrijk met de Cardiff Cross Challenge. Binnen de CrossCup maken de manches in Mol en het BK in het Park van Laken deel uit van de categorie. ‘Bronze Level’

Deel dit bericht