Van Accom: ‘Het ging vlot vandaag’

ATHLETICS CROSS CUP STAGE 4 HANNUT WOMEN
Anna Gosk won de CrossCup in Hannut en was zeer gelukkig met deze overwinning. Sofie Van Accom was de beste Belgische met een vierde plaats.

“Ik vind het keer op keer fantastisch om een Belgische veldloop te mogen betwisten. Het is mijn eerste veldloop sinds lang, aangezien ik in oktober een marathon heb afgewerkt. Daardoor was ik ook niet aanwezig op het EK veldlopen. Toch had ik van bij de start een sterk gevoel. Ik heb er enorm van genoten. De komende weken wil ik nog enkele wedstrijden betwisten, om vervolgens mijn pijlen te richten op de olympische marathon”, laat Gosk weten. 

Sofie Van Accom was de beste Belgische op een vierde plaats. “Het ging echt vlot vandaag. Ik ben heel blij met de stijgende lijn, al denk ik dat er misschien meer in zat. Ik vertrok met het idee om behouden te starten. Toen de twee buitenlandse atleten de leiding namen, besloot ik mijn eigen tempo te zoeken. Zo kwam ik in de groep met Belgen terecht waar ik mij misschien iets te veel naar achter heb laten dringen. Op het einde voelde ik dat ik het nog in mij had om de versnelling te plaatsen, al kwam deze iets te laat. Achteraf gezien had ik moeten durven meegaan met Stephanie Barnes. Ik voel dat de vorm goed zit, dus ik kijk uit naar de resterende manches”, zegt Van Accom. 

Deel dit bericht