Uitslag lange cross mannen BK veldlopen blijft behouden, Kersten eindwinnaar CrossCup

Fotospecial-SISK-053
De uitslag van de lange cross bij de mannen op het BK veldlopen en dus ook de slotmanche van de CrossCup blijft na maanden juridische strijd behouden. Dat heeft de Beroepscommissie van de Vlaamse Atletiekliga gisteren beslist. Dieter Kersten blijft daardoor eindwinnaar van de CrossCup jaargang 2019-2020.

Dagwinnaar in het Park van Laken op 1 maart, Soufiane Bouchikhi oordeelde dat hij door ‘onsportief’ gedrag van concurrenten Isaac Kimeli en Dieter Kersten, de latere eindwinnaar, de eindwinst in de CrossCup door de vingers zag glippen. De Beroepscommissie van de Vlaamse Atletiekliga oordeelde gisteren in hoger beroep dat de uitslag van het BK en dus ook de eindstad in de CrossCup behouden blijft. Een gelijkaardige uitspraak kwam er ook al in juni, maar Bouchikhi ging toen in hoger beroep tegen die beslissing omdat er naar eigen zeggen geen eerlijk proces was gevoerd.

Dat hoger beroep heeft echter geen grote verschuivingen teweeggebracht. Dieter Kersten, Isaac Kimeli en hun trainer Tim Moriau worden namelijk over de volledige lijn vrijgesproken. Er komen dus geen sancties voor het trio, aangezien er verschillende redenen zijn voor die vrijspraak. Enerzijds is het wedstrijdverloop van belang. Bouchikhi was oppermachtig in Brussel. Kimeli blies z’n motor op na verwoede poging om de latere Belgische kampioen bij te benen. Daardoor kon Kersten, een team- en trainingsgenoot van Kimeli, terugkeren. In de slotfase had Kimeli niks meer te winnen in de daguitslag van het BK en het eindklassement van de CrossCup. Kersten behaalde een voor hem zeer knappe tweede plaats, een plan dat vooraf niet was uitgedokterd met hun trainer Tim Moriau. Anderzijds liet Bouchikhi enkele manches schieten tijdens het winterseizoen, waardoor een eindwinst in de CrossCup niet vanzelfsprekend was.

Deel dit bericht