Tweedaagse CrossCup-manche Hannuit in de maak

FOTO2020
De aanhoudende coronacrisis is geen rem op het enthousiasme van de organisatoren van de CrossCup. Met het oog op de openingsmanche in Hannuit ligt namelijk een nieuw plan op tafel. Zo zullen er zowel op 23 als op 24 januari veldlopers in actie kunnen komen, uiteraard indien de op dat moment geldende coronamaatregelen dat toelaten.

De tweede coronagolf treft de sportwereld opnieuw recht in het hart. Dat hoeft echter niet te betekenen dat er geen beterschap op komst is. De CrossCup gaat namelijk in principe op 24 januari van start met de manche in Hannuit. Om dat evenement zo coronaproof mogelijk te laten verlopen, ligt nu een nieuw plan op tafel. “Wat de manche in Hannuit betreft, heb ik gunstige vooruitzichten. Het voorstel om er een tweedaagse van te maken is positief onthaald door het lokale organisatiecomité, de schepen van Sport Martin Jamar en LBFA-voorzitter Thomas Lefebvre”, vangt CrossCup-organisator Jos Van Roy aan. 

“Praktisch houdt dat voorstel in dat op zaterdag 23 januari de jeugdgcategorieën tot en met miniemen in actie komen, mogelijk aangevuld met de masters. Op zondag 24 januari volgen dan alle reeksen vanaf de cadetten. De wedstrijd van de senioren mannen en vrouwen wordt live uitgezonden op La Deux. Uiteraard worden de op dat moment geldende coronamaatregelen strikt nageleefd. In het plan worden geen toeschouwers toegelaten. Elk atleet heeft recht op één begeleider, maar die persoon moet wel vooraf geregistreerd zijn”, aldus Van Roy. 

Zoals gewoonlijk stelt de CrossCup de atleten centraal. “Mensen kunnen zich afvragen waarom wij toch al die moeite willen doen om iets te organiseren? Wel, wij hopen zo de atleten een kans te geven om van competitie te proeven, aangezien velen zich al maanden afbeulen op training zonder wedstrijden in het verschiet. Het is duidelijk dat ze staan te springen om in actie te komen en wij willen hen dan ook tegemoet komen door alles in het werk te stellen om wedstrijden te laten plaatsvinden”, besluit Van Roy. Eerder werden de in november geplande CrossCup-manches in Mol en Roeselare verplaatst naar respectievelijk 7 en 21 maart. Door het wegvallen van de Relays in Berlare staan daardoor normaal gezien vijf manches gepland tussen 23 januari en 21 maart.

Deel dit bericht