Seizoen 2023-2024 in de startblokken

Crosscup23-24-1

Het nationale veldloopseizoen gaat tradtioneel van start met de CrossCup Relays in Berlare (22 oktober 2023). Hier kunnen de atletiekclubs zich met elkaar meten in een spannende competitie. In de verschillende leeftijdscategorieën worden telkens ploegen van drie atleten samengesteld die elk een vaste afstand lopen.

Schrijf jullie nu als club in!

Een week later (29 oktober 2023) verplaatsen we ons – vroeger dan normaal – naar het prachtige Roeselare waar een deels vernieuwd parcours op de atleten ligt te wachten. De CrossCup van Roeselare belooft een eerste stevige waardemeter te worden richting het EK Veldlopen.

Schrijf je nu in voor de CrossCup in Roeselare

Daarna is het voor heel atletiekminnend België uitkijken naar twee absolute hoogdagen in de atletiek. Op zaterdag 9 en zondag 10 december vinden in het Park van Laken in Brussel de Spar European Cross Country Championships plaats.

Een dag voor de strijd om de EK-medailles wordt op hetzelfde parcours de BK Masters georganiseerd. Het Belgisch kampioenschap dient zo als het perfecte testevent. Op zondagochtend palmt de jeugd het EK-parcours in voor een officiële manche van de CrossCup. dit als voorprogramma op de strijd om de Europese titels later op de dag.

Voor de tweede seizoenshelft van de CrossCup seizoen trekken we op 21 januari 2024 naar het veldloopfeest in Hannuit. Dankzij het feit dat Hannuit ook dit jaar werd bekroond met het ‘Gold Level’-label van de World Athletics Tour, zullen net zoals de voorbije jaren tal van toppers hun opwachting maken. Zoals gewoonlijk is deze manche ook ingericht als LBFA-kampioenschap.

Op 11 februari 2024 keren we terug naar Diest voor de Vlaamse Kampioenschappen, waar de atleten een gooi kunnen doen naar de  Vlaamse titels. In 2024 zal de manche in Diest tevens de slotmache vormen van de CrossCup 2023-2024.

Inschrijven voor alle manches kan vanaf nu. Ook is er vanaf nu de mogelijkheid om je toegangstickets online te bestellen aan het voordeligste tarief.

Deel dit bericht