Schaeverbeke en Lonneux winnen korte Structabo CrossCup Rotselaar

SISK-021
De korte cross van de Structabo CrossCup veldlopen in Rotselaar, tevens het Vlaams kampioenschap, is zondag gewonnen door Axana Schaeverbeke (24) bij de vrouwen en Oussama Lonneux (22) bij de mannen. Schaeverbeke ging er al bij de start vandoor, Lonneux haalde het in de spurt.

Zenobie Van Gansbeke was favoriete bij de vrouwen, maar Schaeverbeke nam meteen afstand en zou nooit meer worden bijgebeend. In de laatste hectometers kwam Paulien Nelissen nog sterk opzetten. Ze naderde tot op tien meter van Schaeverbeke, maar die hield stand en mag zich de nieuwe Vlaamse kampioene noemen op de korte cross. Nelissen was tweede, favoriete Van Gansbeke derde.

Bij de mannen bleven Lonneux, in december nog negende op het EK veldlopen U23, en thuisloper Wesley De Kerpel lang in elkaars buurt. Het was spurten tot in de allerlaatste meters, maar Lonneux was net iets sneller aan de meet. De Kerpel is wel de nieuwe Vlaamse kampioen, want Lonneux is een Luikenaar. Ward D’hoore finishte als derde, Abdullah Dubad was vierde en derde Vlaming.

Deel dit bericht