Robin Hendrix: ‘BK is leuke afsluiter van winterseizoen’

ROBIN
Robin Hendrix was afgelopen winter heer en meester op de korte crossen van de Structabo CrossCup. Hendrix verscheen drie keer aan de start en won telkens met veel overmacht. De manche in Rotselaar liet hij links liggen omdat hij afgelopen weekend voor een uitje naar de indoorhal opteerde, mét succes, want Hendrix zette een 3.000m-PR neer. Zondag wil hij een leemte op zijn palmares vullen.

Robin Hendrix was afgelopen winter goed voor vier zeges in de Structabo CrossCup. Samen met Isaac Kimeli en Hugo Hay won hij de Relays in Berlare, vervolgens zou Hendrix iedereen overklassen in Mol, Roeselare en Hannuit. De manche in Rotselaar paste niet op de planning, aangezien de 25-jarige atleet in zaal punten wilde sprokkelen met het oog op de Olympische Spelen. Hendrix stelde op het BK indoor niet teleur met een PR van 7’51″29. Hij kon er overigens op haaswerk van zijn trainingsmakker Hay rekenen.

Zondag staat de laatste wedstrijd van zijn winterseizoen op de planning. Vorig jaar werd Hendrix tweede op de lange cross. Nu opteert de 5.000m-loper voor de korte cross. “Sinds januari staan mijn trainingen eigenlijk al in het teken van de Spelen. Mijn BK in zaal was belangrijk, aangezien ik zo punten kon sprokkelen voor de wereldranking. Die missie is alvast geslaagd, waardoor ik nu uitkijk naar zondag. Het BK is telkens een leuke afsluiter van het winterseizoen”, aldus Hendrix.

Ik loop graag voor de overwinning, maar ben ook op mijn hoede voor atleten die hun zitten hebben gezet op dit BK. Dan denk ik aan iemand zoals titelverdediger Ali Hamdi. Ook Oussama Lonneux komt altijd sterk voor de dag in Brussel. Me blindstaren op de concurrentie heeft echter geen zin. Als ik zelf een goede race loop, dan mag ik tevreden zijn. Al is een Belgische titel bij de grote jongens in het veld een leemte die ik graag wil opvullen”, besluit de topfavoriet op de korte cross.

Deel dit bericht