Reacties vrouwen na Structabo CrossCup Roeselare

nlauwaert25
Lees hier de reactie van Nina Lauwaert, Sofie Van Accom, Hanna Vandenbussche en Vanessa Scaunet na de Structabo CrossCup in Roeselare.

Nina Lauwaert (winnares):

“Ik merk op training dat ik fel verbeterd ben, waardoor ik toch hoopte dat ik het zou doortrekken in een wedstrijd. Dat Sofie voor de tussensprint zou willen gaan, durfde ik op voorhand veronderstellen. Het feit dat ze daarna zo lang kon volhouden heeft me ergens wel verrast. Ik had absoluut mijn zinnen op de manche in Roeselare gezet. Het EK wordt mijn eerste internationale ervaring. Ik denk dat ik gezien mijn huidig niveau bij de beste 15 atletes kan finishen. Ik zou graag in ploegverband naar Tilburg afzakken. Voor Sofie wordt dat geen makkelijke keuze indien er een ploeg volgt, aangezien zij ook nog met de Mixed Relays kan deelnemen. Het blijft natuurlijk afwachten wat de federatie beslist in verband met eventuele ploegen. ”

Sofie Van Accom (tweede plaats):

“Ik kan niet anders dan tevreden zijn over vandaag. Het wordt voor mij nu wel moeilijk om een knoop door te hakken, aangezien ik erg graag de Mixed Relays zou lopen, maar een individuele deelname klinkt ook als muziek in de oren. Ik heb me echter voor beide zaken beschikbaar gesteld, dus we zien wel wat er van bovenaf beslist wordt. Als ik echt zou moeten kiezen, dan zou ik voor de Relays opteren, aangezien ik het gevoel heb dat we daarin nog hoger kunnen scoren. In mijn trainingen heb ik de aandacht voor het lange werk behouden, maar ook korte afstanden schrikken me niet af. Ik hoop dat de Belgen in grote getalen naar Tilburg mogen afzakken, zowel de atleten als de supporters. Jongeren moeten de kans krijgen om ervaring op te doen.”

Hanna Vandenbussche (derde plaats):

“Vandaag heb ik iets verstandiger gelopen dan in Mol, daar liep ik namelijk iets te hard van stapel. Al vond ik het jammer dat ik Sofie niet kon verslaan op het einde. Ze is natuurlijk heel sterk op het einde. Bovendien heeft ze op een straffe manier haar koers ingedeeld. Ik hoop dat er een ploeg wordt afgevaardigd, zeker omdat Imana in Mol zo sterk voor de dag kwam. Alles hangt natuurlijk af van de bond. Ik zou heel ontgoocheld zijn indien ik er niet bij zou horen, want ik ben absoluut beter dan vorig jaar. Nu heb ik het gevoel dat ik echt wel iets te zoeken heb in Tilburg. Bovendien speelt het parcours in mijn voordeel. Ik heb tijdens de race een paar keer aan Louise Carton moeten denken. Ik vind het erg jammer dat we haar momenteel moeten missen. Onlangs herbekeek ik een reportage van enkele jaren terug waar Louise de wet dicteerde.”

Vanessa Scaunet (beste belofte, zesde plaats):

“Ik ben heel tevreden over mijn prestatie. Het was mijn eerste individuele wedstrijd van het seizoen, waardoor het afwachten was hoe het zou verlopen. Ondanks het weinige wedstrijdritme stond ik met vertrouwen aan de start. De droge en snelle omloop van dit jaar stemde mij ook op voorhand tevreden. Het ging meteen redelijk snel na de start, maar ik had het gevoel dat ik wel meekon. Toen de anderen versnelden heb ik mij laten terugzakken en mijn eigen tempo gezocht. Ik verwacht met mijn eerste plaats dat ik er wel in Tilburg bij zal zijn. Hopelijk kan ik nog een paar procentjes verbeteren qua vorm tegen dan. Op training voelt het goed en die extra wedstrijdprikkel zal ongetwijfeld positieve gevolgen hebben.”

Deel dit bericht