Reacties van de Belgen na de Structabo CrossCup in Mol

truyers0411res
Na afloop van de Structabo CrossCup in Mol verzamelden we enkele reacties van de betere Belgen van de dag. Onder meer Imana Truyers, Isaac Kimeli en Dame Tasama deden hun zegje.

Imana Truyers (zesde plaats, eerste Belgische):

?Het was strijden tot het laatste, want het ging zeker niet vanzelf vandaag. Ik ben blij dat ik in zo?n stevige wedstrijd toch kon bevestigen. Ook over mijn wedstrijdindeling ben ik best tevreden want met die tussensprint al vroeg in de wedstrijd was dat toch afwachten wat dat zou geven. Ik zette even aan, maar dan begon Sofie Van Accom ook te versnellen en ik voelde dat haar sprint te dodelijk zou zijn waardoor ik afhaakte. Daardoor had ik de laatste ronde nog wat over, want zo?n tussensprint vergt toch wat energie. Jammer dat Stephanie Barnes nog net iets meer over had. In Roeselare mag de topvorm stilaan komen, maar ik wil nog niet pieken. Dat laat ik over voor op het EK. Ik verwacht daar dezelfde tegenstand als vandaag aangevuld, met Louise Carton en Nina Lauwaert. Het is daar iets langer, dus dat speelt alleen maar in mijn voordeel.?

Lisa Rooms (elfde plaats, beste belofte):

?Ik ben echt wel tevreden over vandaag. Ik ben vrij snel gestart, maar ik voelde al snel dat ik moest vertragen. In het midden van de koers kreeg ik even een klop van de hamer. Gelukkig kon ik daarna opnieuw het goede tempo vinden en een snelle laatste ronde uit mijn benen schudden. Dit is mij volgens mij nog nooit gelukt, net zoals ik nog nooit vijfde Belgische kon worden en zo dicht bij de eerste kon eindigen. Ik ben geen typische veldloper, dus het doet deugd dat ik in de cross ook eindelijk eens een stap vooruit kan zetten. Nochtans ligt het zand mij echt niet en loop ik liefst op zo?n vlak mogelijk parcours. Dat ik op het einde Vanderelst als mikpunt had, deed ook veel aan de motivatie om nog door te duwen. Nu volgen nog twee weken in een hoogtekamer in Bakala Academy in de hoop om in Roeselare goed te zijn en zo de ontgoocheling van de niet-selectie van vorig jaar te kunnen doorspoelen.?

Isaac Kimeli (Eerste Belg op tweede plaats):

?Vandaag was een goede test met het oog op Roeselare. We zijn goed aan het trainen met het oog op de volgende manche in Roeselare en het EK veldlopen in Tilburg. Samen met mijn trainingspartner Simon Debognies hebben we het heft in handen genomen vandaag. Dat verklaart waarom ik op het einde niet echt fris zat in vergelijking met de Duitser, maar hij was een maatje te sterk vandaag. Dame Tasama kwam nog sterk opzetten, maar ik ben blij dat ik vandaag als eerste Belg kon finishen. Ik heb trouwens besloten om toch de volledige Structabo CrossCup te lopen. De focus blijft op het indoorgebeuren na het EK veldlopen, maar het zou stom zijn om het BK veldlopen niet te lopen. Naar alle waarschijnlijkheid laat ik de manche van Rotselaar schieten.?

Dame Tasama (Tweede Belg):

?Ik voel me absoluut nog niet top qua vormpeil, maar het deed deugd om geen last te ondervinden aan mijn kuit. Daar heb ik namelijk lang mee gesukkeld. Ik had gehoopt om in de buurt van het podium te finishen en dat is ook gelukt. Mijn trainingen verlopen vlot, dus dat belooft voor de rest van de winter. De manche in Roeselare zal veel bepalen. Ik droom uiteraard van een eerste EK-selectie. Hopelijk kan ik in Tilburg de Belgische kleuren verdedigen. Dat zou een mooie start zijn, aangezien ik droom van het WK op de piste.?

Simon Debognies (vierde Belg, eerste belofte):

?Ik ben heel tevreden met mijn eerste lange cross hier in Mol. Het niveau lag heel hoog en het zware parcours hielp absoluut niet. In het begin lag het tempo niet al te hoog, waardoor Isaac Kimeli en ik de kopgroep controleerden. De tussensprint was een leuk gegeven. Daarna heeft Isaac met een tempowisseling ervoor gezorgd dat de kopgroep uitgedund werd. Die versnelling heb ik achteraf gevoeld. In de laatste twee rondjes was het hopen dat er geen andere Belgen me zouden passeren. Lander Tijtgat is daar nog net in geslaagd. Robin Hendrix kon ik nog nipt afhouden. Nu staan er nog twee stevige trainingsweken op het programma, daarna begint een relatieve rustperiode met het oog op de manche in Roeselare. Met het oog op het EK in Tilburg staan er normaal nog enkele specifieke trainingen op de planning na Roeselare, al moet ik eerst nog in de selectie geraken.?

Deel dit bericht