Reacties uit Berlare

rhendr
Lees hier de reactie van Hanne Verbruggen, Veerle Dejaeghere, Sofie Van Accom, Robin Hendrix, Hugo Hay en Soufiane Bouchikhi na de Structabo CrossCup Relays in Berlare.

“Ik wist op voorhand niet dat de top drie mogelijk was voor ons team. Zelf ben ik goed in vorm, maar je bent natuurlijk afhankelijk van je team. Mijn trainer had vooraf gezegd dat we kans maakten op de overwinning. Ik liep snel aan de leiding en natuurlijk was ik niet van plan om die positie af te geven. De komende weken worden druk aangezien ik naast de CrossCuo-manches ook een marathonvoorbereiding afwerk. Begin december hoop ik in Valencia in de buurt van 2u32 te lopen”, aldus Hanne Verbruggen van het winnende VITA.

“Ik had gehoopt dat Hanne en Evy heel wat zouden goed maken, maar ik ben echt wel trots op mezelf en het team om hier op het podium te staan. Het kriebelt wel, zeker omdat ik vorige week ook de Ekiden heb gelopen. Door zo’n momenten wil ik opnieuw meer trainen en wedstrijden lopen, maar maandag was er een personeelsvergadering op het werk en dan sta je meteen weer met de voetjes op de grond. Ik heb wel enorm genoten van vandaag”, klonk het bij Veerle Dejaeghere van AVR.

“Ik ben blij dat ik hier vandaag kon staan. Het was afwachten hoe het zou lopen aangezien ik nog maar twee intervaltrainingen in de benen heb nadat ik door een dubbele longembolie lang out ben geweest. Eind augustus begon ik pas met start to run, dus veel verwachtingen had ik niet vandaag. Ik had mij voorgenomen om mijn eigen wedstrijd te lopen en niet te veel naar de andere atleten of naar tijden te kijken. Het belangrijkste was om vandaag te genieten en dat deed ik voor de volle 100%. Toch was mijn resultaat echt hoopvol voor de rest van het seizoen. De CrossCup is altijd leuk, maar het wordt afwachten hoe mijn lichaam op deze prestatie reageert. Het was ook nog maar de eerste keer sinds lang dat ik echt in het rood ben gegaan”, vertelde Sofie Van Accom die met ACHL vijfde finishte.

“Het blijft een bewijs dat we telkens met een sterk team aan de start komen. Ik heb sinds het WK in Doha relatieve rust genomen. Door mijn lessen heb ik me op school gefocust. Sindsdien ben ik rustig aan het trainen. Ik heb echter in het verleden bewezen dat ik zonder veel trainingsarbeid wél sterk voor de dag kan komen. Ik mik dit jaar niet op een individuele deelname op het EK veldlopen, maar ik zou geen neen zeggen tegen een deelname aan de mixed relays”, aldus Robin Hendrix van OEH.

“Het is vlot verlopen. Ik voel me nog niet supersterk, maar dat is logisch, aangezien we nog niet enorm veel gewerkt hebben. Ik heb nergens last van gehad, wat ook al deugd doet, aangezien ik vorig jaar op de sukkel was met mijn hamstrings. Iedereen heeft genoten van vandaag durf ik te stellen, maar Isaac (Kimeli; red.) heeft mijn job een stuk gemakkelijker gemaakt door de stok als leider af te geven”, zei de Fransman Hugo Hay die voor het eerst de kleuren van OEH verdedigde.

“Ik wist dat John (Heymans; red.) heel sterk was, aangezien we sinds kort deel uitmaken van dezelfde trainingsgroep. We trekken ons op aan elkaar tijdens de trainingen. Pieter (Sisk; red.) heeft ons in een zetel afgezet. Het was een beetje verwarrend om de stok zo snel te krijgen, aangezien de omroeper de twee teams van DCLA door elkaar had gehaald. Zowel Guillaume als ik hebben vervolgens onze eigen wedstrijd proberen lopen. Het podium is natuurlijk zalig voor ons erg jonge team”, vertelden de heren van DCLA.

“Het was verrassend goed. Ik had door mijn trainerswissel en het WK van drie weken geleden nog niet verwacht om zo voor de dag te komen. Ik heb vooral gerust, dus dit was mijn eerste intervaltraining eigenlijk. Ik heb geen zicht op de concurrentie, maar het viel echt wel mee. Zeker omdat ik sneller heb kunnen inhalen dan voorzien. Normaal mik ik meer op een sterk eindschot. Het heeft mij echter gemotiveerd om blijven door te lopen. Mol laat ik aan me passeren door mijn trainingsopbouw, maar in Roeselare ben ik zeker van de partij. Van het EK veldlopen maak ik geen doel. Ik durf ook niet zeggen of ik zelfs aan de start kom, tenzij ik echt heel sterk in Roeselare ben”, klonk het bij Soufiane Bouchikhi van RFCL.

Deel dit bericht