Reacties mannen na Structabo CrossCup Roeselare

kt25
Lees hier de reactie van Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Lander Tijtgat en Simon Debognies na de Structabo CrossCup in Roeselare.

Isaac Kimeli (winnaar):

“Mijn trainer Tim Moriau had me aangeraden om niet dezelfde fout te maken zoals in Mol, namelijk (te) veel kopwerk doen. Er was veel wind vandaag, een extra reden om me wat meer te verschuilen onderweg. Ik wou bewust wachten tot op het einde. Mijn trainingsmakker Robin Hendrix was enorm sterk vandaag. Ik heb misschien zelfs te vroeg aangezet in de laatste ronde gezien de wind. Ik hoop dat de federatie kijkt naar de wedstrijd van vandaag. Jammer dat we Soufiane Bouchikhi missen door zijn blessure, maar we hebben één van de beste ploegen van Europa. We mogen absoluut op een medaille mikken als team. Het wordt mijn eerste race bij de senioren op een EK in het veld. Top 15 lijkt op papier realistisch. Beter is natuurlijk mooier, maar ik ga me er niet op blindstaren.”

Robin Hendrix (tweede plaats):

“In het begin ging het relatief traag. Dat speelde natuurlijk in mijn voordeel, aangezien ik mijn pistesnelheid kon aanspreken naar het einde toe. Het feit dat ik zo’n kanon als Isaac voor me moet dulden, is verre van een schande. Ik ben heel blij met mijn prestatie vandaag en heb mezelf in positieve zin verrast. Ik hoop dat ik een Tilburg hetzelfde kan laten zien. Ik vind trouwens dat iedereen die vandaag voorin te vinden was een plaatsje verdient op het EK. Het parcours op het EK is zwaarder dan vandaag. Een plaats bij de beste 15 is een stoute verwachting.”

Lander Tijtgat (derde plaats):

“Vorig jaar was een totaal ander verloop. Toen zorgde Soufiane Bouchikhi ervoor dat het ieder voor zich was. Vandaag ging iedereen wat voorzichtiger van start. Ik had met momenten het gevoel dat er initiatief van mij werd verwacht, maar ik wou dat niet echt doen. Na de laatste versnelling van Robin Hendrix kreeg ik het knap lastig, ondanks dat ik me tijdens de race echt wel goed voelde. Ik zit qua vorm net iets beter dan vorig jaar, maar dat betekent niet dat ik opnieuw op plaats 13 zal finishen op het EK. Mijn doel is om bij de beste 20 te eindigen. Het is een totaal ander parcours met heuveltjes, veel meer bochten en een zware ondergrond. Als team kunnen we potten breken in Tilburg.”

Simon Debognies (beste belofte, achtste plaats):

“Het ging iets minder dan in mol, ondanks dat ik een stuk frisser ben. Ik heb geen echte verklaring voor hoe het vandaag liep. Ik moest vroeg lossen voorin, waardoor het opnieuw een eenzame race werd. Op het einde voel ik de hete adem van enkele andere beloften in mijn nek, wat wel goed nieuws is met het oog op de belofteploeg. Ik had na Mol wat last van irritatie aan mijn onderste rib. Sinds donderdag is dat euvel van de baan. Sindsdien loop ik terug pijnvrij. Ik had graag wat meer voorin gelopen, maar het zij zo. Ik ben als eerste belofte gefinisht en dat primeert. In de breedte is het niveau gewoonweg super. Van mijn part mogen er voltallige ploegen komen. Het zou zelfs al voor deze wedstrijd gecommuniceerd worden.”

Deel dit bericht