Parcours Roeselare aangepast met oog op EK-selectie

Belga
Belga

Komende zondag wordt er tijdens de CrossCup-manche in Roeselare gestreden om de laatste felbegeerde tickets voor het EK veldlopen in Turijn. Net als vorig jaar wordt er opnieuw veel regen en dus modder voorspeld. Organisator Jos Van Roy voelt zich genoodzaakt om het parcours aan te passen met oog op het afvaardigen van volledige teams naar het EK.

De CrossCup in Roeselare van vorig jaar werd door de hevige regen en modder een loodzware editie. De weergoden lijken zondag opnieuw voor heroïsche omstandigheden te zullen zorgen. Daarom neemt organisator Jos Van Roy een opvallend besluit.

“Ik heb de resultaten van de moddereditie van vorig jaar erbij genomen”, vertelt Van Roy. “Het viel op dat de tijdsverschillen tussen de eerste loper en de vierde loper een pak groter waren dan op een droge omloop. Met de nieuwe selectiecriteria voor het EK veldlopen is het tijdsverschil tussen de eerste en de vierde loper net doorslaggevend voor het al dan niet afvaardigen van een volwaardig team. Daarom voel ik mij genoodzaakt het parcours aan te passen.”

“Met de aangepaste omloop ontwijken we een lange modderstrook. De atleten zullen daardoor een iets snellere omloop krijgen. Ook de passages van de voorrijdende quad worden aangepast. Dit allemaal om de tijdsverschillen te verkleinen en meerdere volwaardige teams op het EK te krijgen. Ik hoop op die manier de atleten een eerlijke(re) kans te geven”, aldus Van Roy.

Deel dit bericht