Ook CrossCup Hannuit vindt plaats zonder publiek

CrossCupHannuit
De CrossCup-manche in Hannuit van zondag 20 februari kan plaatsvinden. Dat heeft de schepen van Sport van Hannuit in samenspraak met de burgemeester en het schepencollege beslist. Net zoals in Diest zijn er geen toeschouwers toegelaten en wordt een strikt coronaprotocol gehanteerd.

De vijfde CrossCup-manche van het huidige seizoen kan plaatsvinden op 20 februari. De wedstrijd in Hannuit, die ook dient als LBFA-kampioenschap én deel uitmaakt van de prestigieuze World Athletics Cross Country Gold Tour, heeft groen licht gekregen van de lokale besturen. Dat heeft schepen van Sport Martin Jamar bevestigt na onderhandelingen met de burgemeester en het schepencollege.

Net zoals in Diest één week eerder moet een streng coronaprotocol een veilig verloop van de veldloopdag verzekeren. Atleten onder 18 jaar (tot en met scholieren) mogen rekenen op maximaal twee begeleiders. Atleten boven 18 jaar (vanaf junioren) kunnen zich laten begeleiden door één persoon, namelijk een trainer of een afgevaardigde van de club waar de atleet deel van uitmaakt. Het Covid Safe Ticket is verplicht voor alle deelnemers aan het event. Mochten er de komende maand strengere coronamaatregelen aangekondigd worden, dan zal de CrossCup opnieuw overleggen met de lokale besturen.

Deel dit bericht