OEH en VITA maken zegegebaar op Structabo CrossCup Relays in Berlare

belgaimage-157495658-full
De teams van VITA en OEH hebben de eerste manche van de Structabo CrossCup gewonnen. Tijdens de Relays in Berlare was het vrouwenteam van VITA eerder onverwacht aan het feest. Bij de mannen stond er zoals geen maat op het team van OEH, dat voor de zesde opeenvolgende keer won.

De Structabo CrossCup Relays verhuisden van Gent naar Berlare. Een geslaagde verhuis aangezien er sprake was van een ware volkstoeloop op het provinciaal domein Nieuwdonk. Bij de senioren vrouwen leek topfavoriet CABW na de eerste wissel het meeste aanspraak te maken op de overwinning. Vanessa Scaunet had Imana Truyers namelijk een straat voorsprong gegeven, maar Truyers hield het niet vol.

Onder meer RESC, DCLA en VITA gingen op en over de atlete, waardoor slotloopster Stephanie Barnes heel wat werk voor de boeg had. Vooral omdat een ontketende Hanne Verbruggen van VITA voorin het commando had overgenomen. Vebruggen zou haar leidersplaats niet meer afgeven, waardoor CABW niet voor de tweede opeenvolgende keer kon zegevieren. Het team moest tevreden zijn met de tweede stek. AVR met startloopster Veerle Dejaeghere en slotloopster Hanna Vandenbussche werd knap derde.

Bij de mannen was het uitkijken naar OEH dat voor de zesde opeenvolgende keer de Relays kon winnen. Isaac Kimeli, die drie weken geleden nog de WK-finale op de 5.000m liep, koos voor een rustige start, maar trok vervolgens naar voren. Hij kreeg in het laatste deel van zijn 1500m in het veld het gezelschap van 800m-specialist Pieter Sisk van het verrassend sterke DCLA B. Ook Tarik Moukrime van SER bleef in de buurt van het kopduo.

Kimeli gaf als leider de stok af aan de Fransman Hugo Hay. Hay sloeg een kloof op de teams van DCLA en SER en zou die kloof ook uitdiepen. Zo was de afsluitende 4.300m voor Robin Hendrix een walk in the park. Hendrix kwam zichtbaar tevreden over de finish. Een sterk oprukkende Soufiane Bouchikhi bracht zijn club RFCL nog naar de derde plaats, maar het jonge team van DCLA hield knap stand als tweede met slotloper Guillaume Grimard.

Running Stars genieten van eerste veldloop

De Running Stars, het jeugdproject van Sportoase en Runners’ Lab voor niet-aangesloten lopertjes, beten de spits af in Berlare. Voor Gil Van Schuylenbergh was het meteen raak. Eerste cross en ook eerste zege. “Dat wil ik nog meemaken”, zei Gil. Even voordien had Lena Boschem bij de kangoeroes haar eerste cross gelopen. Ze kwam in het pak toe, maar was achteraf heel blij. De kleine Dalila Van Damme moest in de spurt enkele plaatsjes toegeven. “Het was zeker leuk. Ik kom terug”, vertelde Van Damme. Ook voor Mats De Coninck uit Berlare was het zijn eerste veldloop. Mats doet aan eventing, wat hij omschrijft als “ook cross, maar dan voor paarden”. Tiebe De Mol, eveneens afkomstig van Berlare, is een voetballer. “Lopen hoort daar natuurlijk ook bij. Ik nam nog nooit deel, maar het viel reuze mee. Een goeie training”, besloot Tiebe

Deel dit bericht