Mieke Gorissen beste Belgische in Mol: “Ik wilde niet weten dat ik achteraan bengelde”

Fotospecial-SISK-039

De eerste individuele manche van de 41ste CrossCup is betwist. Aan het Zilvermeer in Mol gaf Sarah Lahti iedereen het nakijken op de lange cross, al viel ook Mieke Gorissen op dankzij haar sterke inhaalrace. Op de korte cross was Mariska Parewyck heer en meester. Wij spraken hen na afloop.

Sarah Lahti – winnares lange cross

“Ik was afgezakt met de ambitie om te winnen, dus ik ben heel tevreden met deze zege. De eerste ronde wilde ik aftasten hoe sterk de Keniaanse atlete was. Als ik voelde dat haar tempo te hoog lag, dan had ik voor plaats twee gestreden. Maar na één ronde zag ik dat ze inzakte en ik dichterbij kwam. Ik wist dat ik de sterkere was van de twee toen ze niet aanpikte bij mijn passage. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer wist dat er zoveel zand in Mol was. Het parcours was een pak zwaarder dan ik me kon herinneren. Maar ik had sterke benen, dus dat hielp. De komende maanden focus ik volop op het EK veldlopen.”

Mieke Gorissen – derde plaats lange cross, eerste Belgische

“Ik ben deze keer niet gevallen. Dat alleen al was een overwinning. Zo’n start in het zand is niets van mij. Ik was dan ook heel blij toen ik merkte dat de anderen niet snel van start gingen. Ik moest mezelf verplichten niet rond mij te kijken, want dan zou ik zien dat ik achteraan bengelde. Dat wilde ik niet weten. Zeker niet met al die topatletes aan de start. Dat ik de Keniaanse dame nog kon inhalen had ik nooit verwacht. Het was dankzij de speaker dat ik wist dat het mogelijk was. Toch heb ik niets geforceerd en mijn eigen tempo vastgehouden. Ik ben supercontent. Vorige week wilde mijn motor maar niet aanslaan, maar dat hebben mijn trainer en ik goed aangepakt.”

Eline Dalemans – vijfde plaats lange cross, tweede Belgische

“Ik heb vandaag boven de verwachtingen gepresteerd, zeker in dit gezelschap. Ik had mijzelf nochtans niet zo hoog ingeschat. Van de concurrentie had ik dan weer wel hoge verwachtingen, ook al is hun vorm moeilijk in te schatten.  Zandstroken zijn natuurlijk echt mijn ding. Ik ben één van de weinigen die graag door het los zand loopt. Achteraf kwam iedereen mij proficiat wensen, dus ik moet echt tevreden zijn met vandaag. Al is het niet dat ik nu met meer vertrouwen naar de volgende wedstrijden trek. Elk parcours is anders, dus ik blijf met de voetjes op de grond staan.”

Mariska Parewyck – winnares korte cross

“De Relays in Berlare hebben vertrouwen gegeven, maar het zand in Mol schikte mij af. Ik kan echt niet lopen in zandstroken. Ik ben redelijk rustig gestart dacht ik, maar ik merkte dat ik snel aan de leiding kwam. Op een parcours als dit vind ik het een voordeel om op kop te lopen. Toen Charlotte Mouchet overnam, heb ik moeten bijten om in haar spoor te blijven. Deze overwinning is een verrassing, een droom. Ik dacht vooraf aan de derde plaats, maar ik ben duidelijk nog niet versleten. Hopelijk kan ik deze vorm doortrekken naar de rest van de crossen en het indoorseizoen.”

Deel dit bericht