Michael Somers: ‘Nog nooit zo goed geweest, echt een zalig gevoel’

SOmer123
Michael Somers zorgde op de lange cross bij senioren mannen voor een stunt door Isaac Kimeli in de slotronde voorbij te snellen. Somers genoot zichtbaar van zijn exploot in Roeselare. Een moegestreden Kimeli kon maar héél nipt een aanstormende Nicolaï Saké afhouden. Op de korte cross haalde Ruben Verheyden zijn gram. De Europese beloftekampioen op de 1500m stak zijn eerste CrossCup-zege op zak en mag hopen op een EK-ticket met de mixed relay. Lees hieronder wat dat viertal na afloop te vertellen had.

Michael Somers – Winst lange cross

“Het was vandaag een cross waarbij je tot op het einde moest doorgaan en dat heb ik gedaan. In de modder verlies je zoveel krachten en ik zag dat Isaac Kimeli het daar lastig had. Als je daar begint te verzuren, dan gaat het plots snel. Beetje bij beetje kwam ik dichter, dus dat was het teken om nog eens extra aan te zetten. Ik ben in de winter nog nooit zo goed geweest als nu, dat is echt een zalig gevoel. Nochtans draai ik momenteel vooral veel kilometers met oog op het indoorseizoen.”

Isaac Kimeli – Tweede plaats lange cross

“Ik heb alles gegeven, dus ik kan eigenlijk niet ontgoocheld zijn”, klonk het. “Het parcours was gewoon abnormaal en meer zat er voor mij in zo’n modderbad niet in. In de laatste ronde voelde ik me totaal leeg en zat ik met krampen door de koude. Daardoor kon Somers terugkomen, maar ik maak me geen enkele zorgen voor het EK. De vorm is goed en er resten mij nog twee weken om die nog wat aan te scherpen. Ik mik nog altijd heel hoog in Dublin.”

Nicolaï Saké – Derde plaats lange cross

“Vooraf werd ik in sommige artikels tot de kanshebbers gerekend, maar realistisch gezien zou ik niet in dat rijtje mogen staan. De atleten rondom mij zijn deels of volledig profatleet terwijl ik als arts 60u in de week werk. Het is echt leuk als je je dan toch kan meten met die atleten. Ik had niets te verliezen vandaag, dus heb alles gegeven. Tijdens de wedstrijd voelde ik dat ik dichter en dichter kwam. Om uiteindelijk samen met Isaac Kimeli te kunnen finishen, een olympiër, daar ben ik echt trots op. Nochtans stonden alle sterren slecht. Ik kom uit een marathonvoorbereiding, werk lange dagen en zit momenteel zonder trainer. Ik loop nu meer dan ooit voor mezelf en dat lijkt te werken. Als ik naar Dublin mag, dan ga ik eerst verlof moeten vragen en de rest bekijken als een goede leerschool. Ik ga weer zonder druk kunnen lopen, maar ook echt wel mijn steentje proberen bijdragen.”

Ruben Verheyden – Winst korte cross

“Het is de eerste keer dat ik een CrossCup-manche win en dan meteen bij de senioren. Ik zit al weken met deze wedstrijd in mijn hoofd. Mentaal was ik zo hard opgeladen waardoor ik op het einde nog iets extra in de tank had. Ik ben eigenlijk echt tevreden over heel mijn wedstrijd. De start leek mij vandaag cruciaal en ik ben blij dat ik meteen goed weg was. Nadien kon ik makkelijk aanpikken bij Robin Hendrix en Stijn Baeten. Op 500m van het einde voelde ik dat ik het podium zou halen, maar als eerste door het lint mogen lopen is zoveel mooier. Dus ik besloot mijn move te maken op het best beloopbaar stuk. Daarna kreeg ik het nog even knap lastig in de modder, maar het was gelukkig net genoeg. Het is moeilijk om uitspraken te doen over een eventuele EK-selectie voor de mixed relays, maar ik denk dat iedereen in goede vorm is. EK of niet, mijn winter is nu al geslaagd.”

Deel dit bericht