Michael Somers knap tweede in Mol: “Heb bewezen dat je met marathontrainingen ook hoog tempo aankan”

Tijdens de CrossCup-manche in Mol liep iedereen voor het eerst voor eigen rekening. Michael Somers slaagde er, ondanks sterke passages in de zandstrook, niet in om de overwinning binnen te halen. Hij botste aan het Zilvermeer op een sterke Joel Ayeko. Op de korte cross was Maxime Delvoie de beste. Hun reacties leest u hier.

Joel Ayeko – winnaar lange cross

“Ik was heel blij met het parcours. Ondanks het zand was het een snelle omloop. Ik hou niet zo van modder. Het is een eer hier vandaag te kunnen winnen, want de Belgen waren sterk. Maar ik had heel de wedstrijd vertrouwen in mijn eigen sterktes. Ik hoop nog vaker in België te mogen lopen.”

Michael Somers – tweede plaats lange cross, eerste Belg

“Het deed deugd om vandaag weer op niveau te presteren nadat ik vorige week werd weggelopen. Ik ben volop in voorbereiding op mijn eerste marathon, maar vandaag heb ik bewezen dat je met marathontrainingen ook een hoog tempo aankan. Ik mis alleen die extra versnelling op het einde, waardoor ik in Roeselare in het nadeel kan zijn. Maar ik ga mij zeker niet laten kennen en hoop dat ik met een constant hoog tempo mij toch kan plaatsen voor het EK.”

Ruben Querinjean – derde plaats lange cross, tweede Belg

“Ik kom van de korte cross, dus dit was lang voor mij. Ik had het zeker niet gemakkelijk aangezien we snel gestart zijn. Ik merkte dat ik me daar een beetje aan mispakt heb. Daarna heb ik het iets rustiger aangedaan en kon ik mezelf herpakken. Ondanks mijn eerste plaats bij de beloften had ik naar mijn gevoel beter kunnen doen vandaag, maar dat zal ik de volgende wedstrijden proberen bewijzen. Voor het EK ben ik normaal al geselecteerd, maar de manche Roeselare laat ik niet schieten.”

Maxime Delvoie – winnaar korte cross

“Vooraf had ik een doel gemaakt van het podium. Dat was mij nog nooit eerder gelukt. Dat ik hier meteen op het hoogste schavotje sta is een verrassing voor mij. Dit geeft vertrouwen voor de manche in Roeselare waar ik mij hoop te plaatsen voor het EK. Al verwacht ik dat Ruben Verheyden en Stijn Baeten daar ook van de partij zullen zijn. Zij waren er vandaag niet, dus het wordt knokken voor een plaats in de selectie.”

Deel dit bericht