Licht op groen voor open BK veldlopen in Brussel

TS015725
De Brusselse burgemeester Philippe Close en het Brusselse schepencollege hebben de beslissing genomen dat de CrossCup van Brussel, tevens het open BK veldlopen kan plaatsvinden. Het BK blijft gepland op 28 februari in het Park van Laken.

De kogel is door de kerk: we mogen ons binnenkort opwarmen aan de eerste CrossCup-manche van het seizoen. Het open BK veldlopen op 28 februari zal een eerder atypische editie worden vanwege de geldende coronamaatregelen. In totaal zullen vier wedstrijden georganiseerd worden met een korte en lange cross voor mannen en vrouwen. Voor elke wedstrijd is een maximum aantal deelnemers van om en bij 40 deelnemers vastgesteld.

Door het beperkte deelnemersaantal zal een selectie gebeuren op basis van objectieve criteria, gebaseerd op resultaten van de nationale kampioenschappen van 2019 en 2020, aangevuld met CrossCup-contractuelen. Het open karakter van het BK sluit niet uit dat buitenlandse toppers aan de start verschijnen, al gaat de voorkeur uiteraard uit naar landgenoten.

Toeschouwers zijn niet welkom op 28 februari. Alle aanwezigen op het BK zullen in de voormiddag getest worden op het coronavirus aan de hand van een sneltest. Het protocol voor het BK werd goedgekeurd door viroloog Nathan Clumeck. ‘We willen van het Park van Laken op 28 februari de meest veilige plaats van Brussel maken. Meer info over het strenge draaiboek waarmee we aan de slag gaan, volgt later’, aldus organisator Jos Van Roy.

Voor de grote inzet tijdens het langdurige proces om het BK op de sportkalender te krijgen, willen we een bijzonder woord van dank richten aan schepen van Sport Benoît Hellings en burgemeester Philippe Close.

Het open BK veldlopen zal live te volgen zijn vanaf 13u45 op Sporza en La Deux.

Deel dit bericht