Licht op groen voor CrossCup Diest zonder publiek

Diest1
De CrossCup heeft groen licht gekregen van de Stad Diest, het Provinciedomein Halve Maan en atletiekclub ROBA om op zondag 13 februari de vierde CrossCup-manche te organiseren. Publiek is niet welkom in Diest, maar minderjarige atleten kunnen een beroep doen op twee begeleiders en meerderjarige atleten op één trainer per atleet.

De kogel is door de kerk: de allereerste CrossCup in Diest kan zoals gepland plaatsvinden op zondag 13 februari. De eerste passage van de CrossCup op het Provinciedomein Halve Maan wordt er wel een zonder publiek, aangezien de huidige coronamaatregelen geen publiek toelaten. Atleten onder 18 jaar (tot en met scholier) kunnen een beroep doen op twee begeleiders. Atleten ouder dan 18 jaar (vanaf junior) mogen de hulp inroepen van één trainer. Bij de wedstrijden vanaf 18 jaar zijn er dus geen ‘gewone’ begeleiders welkom. Daarom wordt ook verzocht om na de wedstrijd van de scholieren zo snel mogelijk het terrein te verlaten. 

Op het aantal deelnemers in Diest staat geen beperking. De manche in Dienst doet, zoals dat vroeger het geval was in Rotselaar, dienst als het Vlaams kampioenschap veldlopen. Meer informatie over het specifieke coronaprotocol met het oog op de volgende manche zal u later deze maand op onze website kunnen terugvinden. Binnenkort hopen we als organisatie ook meer zekerheid te kunnen bieden omtrent de manche in Hannuit, die amper één week na de manche in Diest volgt.

Deel dit bericht