Lander Tijtgat maakt terugkeer in het veld: ‘Topvorm is er niet, maar heb er veel zin in’

Lander
Lander Tijtgat kon tot nu toe geen enkele manche van de Stuctabo CrossCup 2019-2020 afwerken. Daar komt zondag verandering in, want de ancien is net op tijd in vorm om zich aan het BK veldlopen in het Park van Laken te wagen.

37 wordt Lander Tijtgat in april en toch is hij ambitieuzer dan ooit tevoren. Een stressfractuur gooide roet in het eten van zijn winter, al staat hij zondag wél aan de start van de afsluiter van het veldloopseizoen. Tijtgat weet dat hij niet over de vorm beschikt om mee te strijden voor winst, maar wil een gooi doen naar een dichte ereplaats. “Ik heb een viertal weken echt voluit kunnen trainen, aangezien ik tot en met eind januari nog altijd alternatieve trainingen afwerkte. Ik heb geluisterd naar mijn lichaam, maar weet ook dat ik zondag wedstrijdritme zal missen”, klinkt het bij de veldloper die vorig jaar nog de Structabo CrossCup in Rotselaar won.

Ondanks het feit dat hij niet 100% aan de start verschijnt, gaat de specialist in het veld enorm genieten van zijn terugkeer. Als het hem afhangt, dan wil hij het komende jaar ook op de piste nog het een en ander rechtzetten. “Ik heb er enorm veel zijn in. Isaac Kimeli en Soufiane Bouchikhi zijn een klasse apart, maar daarna belooft het een open strijd te worden. Verder hoop ik na het BK goed door te kunnen trainen. Ik wil graag voor ik mijn spikes aan de wilgen hang nog een toptijd neerzetten op 5.000m. Ook een deelname aan het EK veldlopen zou een mooie afsluiter zijn”, besluit de atleet.

Deel dit bericht