Inschrijvingen CrossCup 2022-2023 zijn geopend!

crosscup2

Het is bijna zover! Nog 1 maand en de eerste manche van de CrossCup seizoen 2022-2023 staat voor de deur.

Als eerste staat de CrossCup Relays in Berlare (23 oktober 2022) op het programma. Hier kunnen de atletiekclubs zich met elkaar meten in een spannende competitie. In de verschillende leeftijdscategorieën worden telkens ploegen van 3 atleten samengesteld die elk een vaste afstand lopen.

Schrijf jullie nu als club in!

Een week later (30 oktober 2022) verplaatsen we ons naar het mooie Zilvermeer in Mol. Hier vinden de zandspecialisten een parcours op hun maat. Dit jaar ontving deze manche ook het zilveren label van de World Athletics Tour. Dit zorgt er dus voor dat we een echte zilveren cross krijgen aan het Zilvermeer in Mol.

Schrijf je nu in voor de CrossCup in Mol

De eerste seizoenshelft van de CrossCup sluiten we traditiegetrouw af in Roeselare op 27 november 2022. Hier worden de laatste felbegeerde EK-tickets uitgereikt. De atleten die reeds zeker zijn van hun selectie kunnen hier hun benen een laatste keer testen terwijl de anderen nog strijden om de laatste EK-tickets. Spanning gegarandeerd!

Schrijf je nu in voor de CrossCup in Roeselare

Voor de tweede seizoenshelft van de CrossCup seizoen trekken we op 22 januari 2023 naar het veldloopfeest in Hannuit. Het feit dat Hannuit ook dit jaar beschikt over het Golden-level van de World Athletics Tour, zullen net zoals de voorbije jaren de toppers hier hun opwachting maken. Zoals gewoonlijk dient deze manche ook als LBFA-kampioenschap.

Op 12 februari 2023 keren we terug naar Diest voor de Vlaamse Kampioenschappen. Hier kunnen de atleten strijden om de Vlaamse titels en de ultieme voorbereidingen treffen voor het Belgische Kampioenschap.

De laatste manche van het CrossCup-seizoen is zoals gewoonlijk het Belgisch Kampioenschap. Dit jaar vindt het BK plaats op zondag 26 februari en zal zoals de voorbije edities georganiseerd worden in het Park van Laken in Brussel.

Dit BK moet tevens ook de generale repetitie worden voor het EK veldlopen dat op 10 december 2023 op dezelfde locatie plaatsvindt. De inschrijvingen voor Hannuit, Diest en het BK in Brussel worden begin december opengesteld.

Deel dit bericht