Gosk en Fitwi zegevieren op Structabo CrossCup in Mol, Truyers en Kimeli beste Belgen

crosscup0411
De Poolse Anna Gosk en de Duitser Samuel Fitwi hebben de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup op hun naam geschreven. In het Molse zand dicteerden bij de vrouwen voornamelijk buitenlandse atletes de wet. Imana Truyers werd eerste Belgische. Bij de mannen deden de Belgen het beter, maar Fitwi bleek toch een maatje te sterk voor onder anderen Isaac Kimeli en Dame Tasama.

Het was te verwachten dat er een Poolse dame op de hoogste trede van het podium zou klauteren na afloop van de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup in Mol. Het werd echter niet Katarzyna Rutkowska, die vorig jaar nog won. Haar landgenote Anna Gosk bleek namelijk sterker. De Ierse Shona Heaslip vervolledigde het podium.

Beste Belgische werd Imana Truyers op een zesde plaats. In haar zog finishten Sofie Van Accom, die de tussensprint met bijhorende drie punten won, en Hanna Vandenbussche, die lang op weg leek naar de beste Belgische prestatie. Truyers blijft door haar prestatie leidster in het klassement. Lisa Rooms kroonde zich tot de beste belofte van de Structabo CrossCup Mol. Mathilde Deswaef werd de eerste Belgische juniore.

Bij de mannen zag het er lang naar uit dat er een Belgische winnaar uit de bus zou komen. Isaac Kimeli nam voorin namelijk het initiatief. Samen met zijn clubgenoot bij OEH, Simon Debognies, werd de kopgroep stelselmatig uitgedund. Kimeli zou uiteindelijk samen met de Duitser Samuel Fitwi een duel uitvechten om de winst. Fitwi haalde zijn gram in het zand. De Duitser bleef Kimeli en een sterk oprukkende Dame Tasama voor.

Na Tasama volgden Lander Tijtgat, Simon Debognies en Robin Hendrix. Kimeli verstevigt op die manier zijn leidersplaats in het klassement van de Structabo CrossCup en hij nam ook de volle buit bij de tussensprint, dankzij een goede tactiek van zijn teamgenoten Hendrix en Debognies. Die laatste doet hetzelfde bij de beloften. De korte cross bij de mannen ging naar Valère Hustin, die Ismael Debjani kon afhouden. Bij de junioren was Guillaume Grimard de beste Belg. De Nederlander Luuk Maas bleef onze landgenoot voor.

Deel dit bericht