Deputatie Provincie Vlaams-Brabant annuleert CrossCup Diest

SISK-001
Uit veiligheidsoverwegingen heeft de Deputatie van de Provincie Vlaams-Brabant beslist om de CrossCup van Diest te annuleren. Die manche stond gepland in het provinciaal domein de Halve Maan op 7 februari. De eerstvolgende manche wordt daardoor het BK op 28 februari.

De eerste CrossCup in Diest zal nog een jaartje op zich moeten laten wachten na de beslissing van de Deputatie van de Provincie Vlaams-Brabant om de wedstrijd af te lassen. Daardoor blijven voorlopig drie manches van de CrossCup geprogrammeerd met het BK in het Park van Laken op 28 februari en de uitgestelde manches van Mol en Roeselare in de maand maart. 
“We leggen ons neer bij het feit dat de allereerste CrossCup in Diest nog even op zich zal laten wachten. Afspraak volgend jaar in het provinciaal domein de Halve Maan. Met het oog op de andere manches kan ik voorlopig meedelen dat we ervan uitgaan dat de drie wedstrijden kunnen plaatsvinden, tenzij we teruggefloten worden”, aldus organisator Jos Van Roy.

“In Brussel hopen we dankzij een nieuwe aanpak, vergelijkbaar met die van de cyclocross toch al zeker een lange en korte cross te voorzien voor de senioren mannen en vrouwen. Bij elke van die wedstrijden is er een maximum aantal deelnemers van 50, waarbij we op basis van voorgaande jaren een selectie maken wie in aanmerking komt. Net zoals in het veldrijden zal iedereen een sneltest moeten voorleggen om aan te tonen dat de persoon in kwestie niet besmet is met het coronavirus. We bekijken ook of we die tests zelf kunnen voorzien, maar daarover later meer. Dankzij het nieuwe protocol hopen we groen licht te krijgen”. 

“Het BK wordt live uitgezonden op de RTBF én op Sporza, waardoor het belangrijk is om te vechten voor onze sport. De promotie van atletiek is van uiterst belangrijk in tijden waarin we gedwongen worden om zoveel mogelijk van thuis uit te werken en te leven. Volgen er versoepelingen op vlak van de coronamaatregelen, dan krijgt de jeugd ook een kans op het BK”, besluit van Roy. 

Deel dit bericht