CrossCup wacht beslissing Veiligheidsraad af in functie van manche Hannuit

HANNUUT
Op 24 januari staat in principe de eerste manche van de 39ste editie van de CrossCup gepland. Door de blijvende onzekerheid vanwege de coronpandemie is het voorlopig wachten op uitsluitsel rond de openingsmanche van Hannuit. De Natioale Veiligheidsraad van 15 januari zal daarin een centrale rol spelen.

Met het oog op de eerste manche van de CrossCup anno 2021 ligt een nieuw scenario op tafel waarin alle jeugdatleten tot en met 12 jaar in actie kunnen komen. Daarnaast wordt er ook een korte en lange cross bij de senioren mannen en vrouwen voorzien met een maximum van 50 deelnemers. Toeschouwers zijn niet toegelaten. De Nationale Veiligheidsraad van 8 of 15 januari zal beslissen of er sprake is van de manche in Hannuit op 24 januari.

“We doen onze uiterste best om rekening te houden met de verschillende scenario’s. In de huidige context zijn we echter verplicht om bij alles te vermelden dat het om voorwaardelijk nieuws gaat. Momenteel werken we met de coronamaatregelen die op dit moment van kracht zijn, maar dat kan uiteraard nog veranderen door de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad, of een mogelijke piek in besmettingen in de aanloop naar de CrossCup van Hannuit”, aldus Martin Jamar, schepen van Sport in Hannuit.

“Wat we nu ook voorbereiden, doen of zeggen: het kan allemaal aangepast worden. Het voornaamste is dat er een veilig evenement kan plaatsvinden, waarbij de veiligheid van deelnemers en medewerkers kan gegarandeerd worden. Een wedstrijd voor de jeugd behoort in elk geval tot de mogelijkheden en ook voor de elites ziet het er goed uit, al blijft het wachten op groen licht van de regering. Zowel de stad, als de provincie wil zich inzetten voor dit prachtevenement”, voegt Jamar toe.

Jos Van Roy: “Staan er goed voor, nu hopen op groen licht”

Organisator Jos Van Roy stelt achter de schermen alles in het werk om veldlopen te organiseren de komende maanden. “We zijn het verschuldigd aan de atleten, want winstgevend zijn onze aankomende organisaties niet door de afwezigheid van supporters en het verbod op catering. Maar we blijven te allen tijde positief. Het is ondertussen het derde scenario dat op tafel ligt voor Hannuit met de wedstrijden voor de allerkleinsten en de vier eliteraces. In dat laatste geval zullen we alleen met uitnodigingen werken, aangezien er telkens een maximum van 50 atletes is vastgelegd. De uitnodigingen worden gebaseerd op uitslagen van de voorbijgaande jaren, waarin we uiteraard plaats voorzien voor wildcards in het geval van de absolute top. Ik durf te zeggen dat we er goed voor staan, nu maar hopen dat we groen licht krijgen van bovenaf”, klinkt het bij Van Roy.

Deel dit bericht