CrossCup, Sportoase en Runners Lab slaan handen in elkaar om atletiek te promoten bij de jeugd!

jeugdcrosscupcover
Op zondag 27 oktober wordt het veldloopseizoen op gang geschoten met de Structabo CrossCup Relays in Berlare. Tijdens deze eerste, en tevens grootste, veldloop van het land verwachten we ruim 3.000 atleten.
Atletiekfans kijken uit naar de prestaties in het veld van onze Belgische toppers, maar ook de jonge atleetjes verdienen en krijgen extra aanmoedigingen. Dit seizoen gaan CrossCup, Sportoase en Runners’Lab verder met de ‘CrossCup Running Stars presented by Sportoase & Runners’Lab’. Via dit project krijgen kinderen tussen 6 en 14 jaar de kans om kennis te maken met het veldlopen. Op deze manier hopen de partijen de jonge atleetjes warm te maken voor de atletieksport en te motiveren om aan te sluiten bij een erkende atletiekclub.

“Wij zijn erg trots dat we mee partner zijn van dit jeugdsportproject” aldus Michael Schouwaert, algemeen directeur bij Groep Sportoase. “We vinden het belangrijk om de jeugd op alle mogelijke manieren te motiveren om aan sport te doen en zijn verheugd dat we met Sportoase mee onze stempel kunnen drukken op sportpromotie bij jongeren”.

“Vanuit Runners’Lab hebben wij veel contact met jonge sportievelingen. We zijn dan ook erg blij dat we mee onze schouders kunnen zetten onder dit mooie project”, vult Koen Wilssens, zaakvoerder van Runners’Lab aan.  

“Met een beloningssysteem voor de jonge atleetjes én voor de atletiekclubs, wijzen wij de jongeren de weg naar de atletiekclubs” legt Jos Van Roy, organisator en bezieler van de CrossCup uit. “We zijn erg blij dat zowel Sportoase als Runners’Lab mee aan de kar trekken van dit jeugdsportproject. Beide bedrijven zijn sterke spelers in het sportlandschap, en samen maken we ons sterk dat we veel jongeren kunnen bereiken en motiveren om in te stappen in de atletiek”.

Meer informatie over de CrossCup Running Stars vind je op www.crosscup.be. De wedstrijden van de CrossCup Running Stars worden tijdens elke CrossCup manche gelopen:

27 oktober: CrossCup Relays, Berlare
10 november: CrossCup Mol
24 november: CrossCup Roeselare
19 januari: CrossCup Hannut
9 februari: CrossCup Rotselaar
23 februari: Brussels CrossCup

Deel dit bericht