CrossCup Roeselare: Vanderelst en Verheyden knallen naar zeges op korte cross

EliseVanderelst
Elise Vanderelst en Ruben Verheyden waren heer en meester op de korte cross in Roeselare. Vanderelst haalde het na een onewomanshow van Camille Muls en een verrassende Paulien Nelissen. Europees beloftekampioen op de 1500m, Ruben Verheyden, knalde in de slotfase weg van Stijn Baeten en Robin Hendrix.

De korte crossen in Roeselare leveren traditiegetrouw net dat tikkeltje meer sensatie op. Enerzijds omdat er sprake is van een extra korte cross van 1700m, anderzijds omdat er EK-tickets verdeeld worden voor een team op de Mixed Relay voor het EK veldlopen in Dublin. Bij de vrouwen stond er zoals verwacht geen maat op Elise Vanderelst, die ongeveer halfkoers komaf maakte met de spanning voorin.

Vanderelst knalde met ruime voorsprong naar de zege. Vanessa Scaunet was een knappe tweede. Belgische 800m-kampioen Camille Muls leek op weg naar de tweede stek, tot Paulien Nelissen in extremis op en over Muls naar de derde stek sprintte. Daardoor lijkte Nelissen een reservezitje te krijgen richting Dublin.

Bij de mannen was duurde het tot de laatste hectometers vooraleer de wedstrijd in een beslissende plooi viel. Europees beloftekampioen op de 1500m, Ruben Verheyden, moest strijden tot het ingaan van de laatste rechte lijn om zegezeker te zijn. Verheyden vloog naar zijn eerste zege op de korte cross van de CrossCup. De atleet van EA bleef Stijn Baeten en Robin Hendrix een handvol seconden voor.

Annelies Nijssen was baas bij de junioren vrouwen. De Limburgse 800m-specialiste had aan de finish bijna drie kwart minuut voorsprong op haar clubgenote Fien Peusen en net geen minuut op Elke De Dobbelare. Hun mannelijke collega’s maakten er een spannende strijd van tot in de slotronde. Mathis Lievens was de verassende winnaar aan de finish voor Wout Louagie, die het merendeel van de wedstrijd de forcing voerde. Kobe Van Rie en Noah Konteh vervolledigden de top vier op nog geen 20 seconden van de winnaar. Een juniorenploeg op het EK veldlopen lijkt daardoor niet uitgesloten.

Deel dit bericht