CrossCup Roeselare: Rooms en Kimeli beste modderduivels

Golazo
Golazo

In een opnieuw modderige editie van de CrossCup in Roeselare hebben Lisa Rooms en Isaac Kimeli een mooie overwinning behaald. In de korte cross bij de vrouwen stond er geen maat op Mariska Parewyck, bij de mannen trok Stijn Baeten aan het langste eind.

Ook dit jaar werd er achter het Schierveldestadion in Roeselare niet alleen gestreden voor het CrossCup-klassement, maar ook voor een plaatsje in de selecties voor het Europees kampioenschap veldlopen. De voorspelde regen en de strengere selectiecriteria zorgden voor enkele wijzingen in het parcours. Desondanks boette de wedstrijden niets in aan spektakel.

Bij de senioren werd er niet gevreesd voor de modder. Een groepje bestaande uit Eline Dalemans, Lisa Rooms en Hanne Verbruggen trok van in het begin stevig door en creëerde een klein gat. Mieke Gorissen begreep het gevaar direct en maakte nog voor het eind van de eerste ronde aansluiting.

In ronde 3 bleek dit tempo te hoog voor Verbruggen, die moest lossen, waardoor ze met drie de laatste ronde ingingen. Halfweg deze laatste ronde was het genoeg voor Rooms, die een versnelling plaatste, maar wel tot op het einde rekening moest houden met Gorissen. Toch ging de overwinning dit jaar naar Rooms. Gorissen en Dalemans vervoegden haar op het podium.

Bij de senioren mannen was het een ander verhaal. Na een snelle start bleef het pak goed samen tot het einde van ronde 2, toen Isaac Kimeli versnelde. Onder zijn leiding vormde zich een elitegroepje met ook Ruben Querinjean, Michael Somers en John Heymans. Robin Hendrix probeerde zijn wagonnetje aan te pikken, maar bleef de hele race op een tiental meter van het elitekwartet.

In de laatste ronde versnelde Kimeli opnieuw, sloeg een klein gat, maar het bleef toch spannend tot op het einde door een sterke remonte van Querinjean. Kimeli vermeed echter een scenario zoals vorig jaar, toen hij in extremis voorbijgesneld werd door Somers. Nu wist hij wel de zege veilig te stellen. Kimeli won met enkele meters voorsprong voor Querinjean.

De aanpassingen aan het parcours bleken gewerkt te hebben, met de eerste zeven senioren mannen gescheiden door slechts 40 seconden.

Parewyck en Baeten boven in korte cross

De korte crossen beloofden een kort maar krachtig spektakel te worden en de toeschouwers kregen ook waar voor hun geld. Bij zowel de mannen als de vrouwen werd het pak op een lint getrokken in de eerste ronde en kwam het aan op een sprint.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Mariska Parewyck. De winnares van Mol was ook in Roeselare te snel voor de tegenstand. Bij de mannen werd het een millimeterspurt tussen Ruben Verheyden, Maxime Delvoie en Stijn Baeten. Het was uiteindelijk Baeten die aan het langste eind trok.

Deel dit bericht