CrossCup Roeselare: Lauwaert en Somers zegevieren in heroïsche omstandigheden

MichaelSOmers
Nina Lauwaert en Michael Somers hebben de CrossCup van Roeselare op hun naam geschreven. Lauwaert trok verrassend aan het langste eind bij de vrouwen na een duel met Lisa Rooms. Michael Somers remonteerde in extremis een stilgevallen Isaac Kimeli bij de mannen.

Nina Lauwaert heeft voor de verrassing gezorgd door de CrossCup van Roeselare naar haar hand te zetten. Bij de senioren vrouwen nam Hanna Vandenbussche in de aanvangsfase het initiatief. De atlete van thuisclub AVR moest echter passen toen Lisa Rooms voorin aan de boom ging schudden. Alleen Nina Lauwaert kon een ontketende Rooms volgen door de West-Vlaamse modder.

Rooms liep op een counter, want het was Lauwaert die de slotfase met een kleine voorsprong aanvatte. De marathonloopster van ACW haalde het uiteindelijk voor Rooms en Vandenbussche, die in de tweede ronde de quad volgde en daardoor noodgedwongen moest terugkeren.Sofie Van Accom en Elodie Van den Abeele vervolledigden de top vijf. Roxane Cleppe finishte als eerste belofte, op de voet gevolgd door Mathilde Deswaef en Juliette Thomas.

Bij de mannen werd het uitkijken naar een mooi schouwspel in de heroïsche omstandigheden waarop de atleten werden getrakteerd. Lander Tijgat was de pechvogel van de dag in zijn afscheidwedstrijd. Tijtgat verloor onderweg een spike en moest vervolgens achtervolgen. Hij zou uiteindelijk als 13de finishen. Voorin dunde Isaac Kimeli de kopgroep uit. Michael Somers kon als enige in de buurt van Kimeli blijven. Die laatste leek op weg naar de zege, tot Somers als een duivel uit een doosje terugkeerde.Somers verstevigt zo zijn leidersplaats in de CrossCup. Kimeli moest nog alle zeilen bijzetten om Nicolaï Saké af te houden in de strijd om plaats twee. Luxemburger Ruben Querinjean legde beslag op de vierde stek. Pieter-Jan Hannes verbaasde met een vijfde plaats en mag daardoor dromen van een EK-selectie.

Bij de beloften hield Marco Vanderpoorten topfavoriet Guillaume Grimard af. Vanderpoorten dikt zijn puntentotaal als leider bij de beloften op die manier ook mooi aan. Ward Leunckens en Thomas Vanoppen liepen respectievelijk als derde en vierde belofte over de finish en mogen zo hopen op een mogelijke EK-selectie.

Deel dit bericht