CrossCup Relays Berlare: winnaars van vorig jaar krijgen stevige concurrentie

Belga
Belga

Nu zondag verzamelt de Belgische veldlooptop in het recreatiedomein Nieuwdonk in Berlare voor de start van de 41ste editie van de CrossCup. Zoals de traditie wil, leiden de Relays het circuit in. Meer dan 800 teams maken er hun opwachting. Bij de mannen lijkt OEH voor het eerst in zeven jaar geen aanspraak te maken op de overwinning. Het vrouwenteam van AVLO moet op een superdag rekenen om zichzelf op te volgen.

Zondag houdt de 41ste editie van de CrossCup halt in Berlare voor de eerste manche. Het recreatiedomein in Nieuwdonk is opnieuw het decor van de Relays. OEH toonde zich de afgelopen zeven edities onoverwinnelijk, maar moet het doen zonder sterkhouders als Robin Hendrix en Isaac Kimeli. Dat geeft ongetwijfeld de concurrentie moed …

Het team van DCLA is wellicht hét te kloppen trio. Het team kan rekenen op Pieter Sisk als startloper. Sisk geeft vervolgens het stokje door aan John Heymans, die net terugkomt van een stage in Kenia. Guillaume Grimard, de nummer vijf van het EK bij de beloften, mag de buit proberen binnen te halen.

DCLA moet vooral uitkijken voor de nieuwe fusieclub AVLL (Alibo Lyra-Lierse 2) met onder meer 1500m-specialist Jochem Vermeulen en CABW, het team van Belgisch veldloopkampioen Michael Somers. Ook HERV is met onder meer Clément Deflandere niet kansloos voor een plaats op het podium.

Bij de vrouwen mocht AVLO vorig jaar zegevieren, maar dit jaar treedt het trio niet op volle sterkte aan. Eline Dalemans, de nummer drie van het BK veldlopen, komt namelijk niet in actie. Daardoor is alle hoop gevestigd op slotloopster Lisa Rooms. De vice-Belgische kampioene moet wel met stevige tegenstand rekening houden.

ACW pakt voor de afsluitende 2800m uit met Nina Lauwaert, AVR vertrouwt op het einde op Hanna Vandenbussche en ADD heeft met Mieke Gorissen eveneens nog een ijzer in het vuur. Ten slotte mag ook AVLA 1 niet uit het oog verloren worden. Zij hebben met Lotte Scheldeman en marathonloopster Astrid Verhoeven twee troeven achter de hand.

Rooms durft nog niet meteen grote uitspraken te doen over de kansen van AVLO. “Mijn derde plaats op de 4Mijl van Groningen was beter dan verwacht, maar zonder Eline (Dalemans; red.) wordt de winst zondag moeilijk. Ik dicht ons nog steeds podiumkansen toe, al zal er veel afhangen van de positie waarin ik word gelanceerd. De Relays zijn altijd een beetje koffiedik kijken. Ik kijk er alleszins heel hard naar uit om opnieuw het veld in te duiken”, vertelde de winnares van vorig jaar.

Deel dit bericht