CrossCup Relays Berlare: Reacties met smaakmakers na recordeditie

Fotospecial-SISK-059

De 41ste editie van de CrossCup nam een uitstekende start met de Relays in Berlare. Nog nooit verschenen er zoveel teams aan de start waardoor we mogen spreken van een echte recordeditie. De vrouwen maakten het tot op het einde razend spannend. Uiteindelijk was het opnieuw Lisa Rooms die AVLO aan de overwinning hielp. Bij de mannen maakte Ruben Querinjean het eenvoudig af voor zijn gemengde ploeg van ROCKNRUN. Wij spraken achteraf met enkele speerpunten uit de ploegen.

Ruben Querinjean (ROCKNRUN)

“Het is jammer wat er met Guillaume (Grimard; red.) gebeurde. Ik keek er naar uit om een duel uit te vechten met één van mijn trainingspartners. Hopelijk is hij snel weer paraat. Door zijn uitvallen had ik snel een grote kloof op de tegenstand en had ik tijd om van de race te genieten. Deze winter zet ik vol in op de lange cross. Het is meteen een ideale voorbereiding voor het EK beloften waar ik voor Luxemburg uitkom.”

Clément Deflandre (HERVE)

“Ik ben supertevreden met dit resultaat. Ik heb geen idee hoe ik erin ben geslaagd om van de zevende naar de tweede plaats op te schuiven. Oké, we hebben wat geluk gehad met het uitvallen van DCLA, maar het blijft hoe dan ook een sterke collectieve prestatie. We zijn allemaal nog heel jong dus dat belooft voor de toekomst. De leiderstrui is heel mooi meegenomen. Dit was echt een perfecte dag voor mij.”

John Heymans (DCLA)

“We gingen vandaag echt voor de overwinning, maar het is al het tweede jaar op rij dat we hier pech hebben. Het lijkt wel of we een vloek hebben hangen over de Relays. Ik kreeg als eerste het stokje en kon op het einde afstand nemen van Antoine Senard. Mijn versnelling was nochtans niet maximaal. Ik was gewoon iets sterker vandaag, maar ik sta na mijn stage in Kenia dan ook al iets verder in mijn voorbereiding. Het is moeilijk te zeggen in welke vorm ik momenteel verkeer. Dat ik goed zit is wel duidelijk. Nu ga ik een weekje rustig trainen en na Mol trek ik opnieuw op hoogtestage naar Font-Romeu met oog op het EK.”

Lisa Rooms (AVLO)

“Vorig jaar stonden we met een sterker drietal aan de start, maar we hadden nog steeds genoeg kwaliteit in huis om voorin mee te strijden. De kloof was redelijk groot toen ik het stokje kreeg, maar ik ben er vol voor gegaan. De benen voelden nochtans niet geweldig aan. Toch kwam ik stelselmatig dichter, mede dankzij de steun van de vele supporters. De komende maanden werk ik alle manches af. Na de hele heisa van vorig jaar durf ik niet te hard focussen op het EK. In Roeselare ga ik alles geven wat ik in mij heb en dan zien we wel waar ik uitkom.”

Nina Lauwaert (ACW)

“Vorig jaar werden we nog vijfde met het team. Met deze tweede plaats kan ik dus zeker tevreden zijn. De Relays zijn voor mij als marathonloopster altijd moeilijk in te schatten. Ik vind het heel moeilijk om aan te voelen hoe snel ik moet starten en heb de neiging om meteen iedereen in te halen. Het is wel heel tof om eens in teamverband te lopen, al brengt het een bepaalde stress met zich mee. De rest van de CrossCup-manches werk ik zeker af. Ik vind het fijn dat de afstanden stelselmatig langer worden naarmate CrossCup vordert. Dat gaat mij beter liggen. Of ik mag rekenen op het EK, durf ik niet te zeggen. Het spookt alleszins door mijn hoofd. Het belangrijkste is dat ik deze winter sterker word richting de zomer om dan hopelijk een sterk wegseizoen te draaien. Mijn hart ligt nog steeds op de weg.”

Lotte Scheldeman (ALVA)

“Ik heb geen idee wat er achter mij gebeurde. Ik weet alleen dat ik enkel heb ingehaald. Volgens mij ben ik van plaats tien naar plaats drie opgeschoven, puur op basisconditie. Het voelde vandaag heel goed aan, al moet de snelheid nog komen. De lange cross laat ik deze winter links liggen, althans in de CrossCup. Ik zou explosiviteit missen wat de overgang naar het zomerseizoen zou bemoeilijken. Ik wil niet pieken naar één wedstrijd, dus de mixed relays op het EK vormen zeker geen hoofddoel. Al zou het zeker mooi meegenomen zijn. Het belangrijkste is vooral dat ik elke wedstrijd beter word en dat ik er ten volle van geniet. In dat laatste heb ik veel vertrouwen. Mentaal heb ik echt een klik gemaakt. Als het vanboven goed zit, komt de rest vanzelf wel.”

Deel dit bericht