CrossCup Relays Berlare: Oppermachtig OEH grijpt 7de zege op rij, AVLO verschalkt CABW

2_24063326_SISK-CC-BERLARE-007
De CrossCup Relays in een zonovergoten Berlare hebben geen grote verrassingen maar wel topatletiek opgeleverd. OEH was oppermachtig bij de senioren mannen. Robin Hendrix maakte het verschil in de slotfase. WACO ging in de slotronde op en over LYRA in de strijd om plaats twee. Bij de vrouwen kon Lisa Rooms AVLO naar de overwinning leiden na een pittig sprintje tegen Imana Truyers van CABW.

De 40ste jaargang van de CrossCup is feestelijk van start gegaan met de Relays in Berlare. In fantastische omstandigheden volgde een grote mensenmassa de eerste veldloop van het komende winterseizoen. Bij de senioren mannen leverden de startlopers een heerlijke strijd om als eerste de stok door te geven. Het was 800m-specialist Pieter Sisk van DCLA die nipt voor Simon Debognies van OEH kon blijven.

Dat duo werd afgelost door respectievelijk Belgisch kampioen in het veld John Heymans en olympiër Isaac Kimeli. Die laatste ging meteen aan de boom schudden in een poging om Heymans te lossen. De atleet van DCLA moest een klein kloofje laten, maar kwam in de slotfase sterk opzetten. Kimeli gaf de stok als leider door aan Hendrix, bij DCLA verliep de wissel minder vlot. Een uitgeputte Heymans botste tegen slotloper Guillaume Grimard. Het duo kwam onfortuinlijk ten val, waardoor Hendrix al vanaf de start een kleine bonus cadeau kreeg. Niemand zou echter in de buurt komen van een oppermachtige Hendrix, die OEH naar de zevende zege op rij loodste op de Relays.

In de strijd om het podium was het Ruben Querinjean die WACO tegen alle verwachtingen in naar de tweede plaats bracht. Querinjean, de Belgische kampioen op de korte cross, kon nog voorbij Michael Somers snellen in de slotronde. Somers legde met LYRA, dat in laatste instantie Ward Leunckens als vervanger van Hamish Carson moest inschakelen, wel beslag op de derde stek.

Bij de vrouwen knalde Elise Vanderelst zoals verwacht naar de leiding als startloopster. Vanderelst gaf met ruime voorsprong de stok door, maar het team van MOHA zou verder geen rol van betekenis spelen. Camille Muls trok met RESC naar voren, al zou ook haar ploeg in de slotfase niet in het stuk voorkomen. Imana Truyers zat met CABW in een zetel. Truyers had een ruime voorsprong op onder meer AVLO, RESC en AVR. Ze leek op weg naar de zege, tot een sterk oprukkende Lisa Rooms met rasse schreden naderde.

Het was Rooms die in de laatste honderden meters over een scherper eindschot beschikte en zo haar nieuwe club meteen een zege schonk. Truyers kon niet ontevreden zijn met een tweede plaats voor haar club. Belgisch veldloopkampioene Mieke Gorissen maakte een beresterk indruk in de achtergrond. De atlete van ADD kwam nog in de buurt van de leiders, maar moest vrede nemen met een derde stek.

Deel dit bericht