CrossCup Relays Berlare: OEH voor 7 op rij, wie verrast bij vrouwen?

JAS0304
Komende zondag gaat de 40ste editie van de CrossCup van start met de Relays in Berlare. In het recreatiedomein Nieuwdonk komen in totaal zowat 2500 atleten in actie. OEH kan voor het zevende jaar op rij winnen bij de mannen, al is de concurrentie stevig. Bij de vrouwen wordt er gezocht naar een opvolger voor VITA.

Zondag is het eindelijk zover: de start van de 40ste jaargang van de CrossCup. Die start gaat traditiegetrouw gepaard met de Relays. Na een uitermate geslaagde passage in het recreatiedomein Nieuwdonk houdt de CrossCup opnieuw halt in Berlare. Bij de senioren mannen lijkt het podium vooraf al vast te liggen. Alleen de volgorde van dat podium is nog onzeker. OEH treedt aan met drie klasbakken. Simon Debognies fungeert als startloper, gevolgd door olympiërs Isaac Kimeli en Robin Hendrix. Dat team kan voor het zevende jaar op rij de zege pakken op de Relays, al zijn er kapers op de kust.

De grootste uitdagers lijken LYRA en DCLA te gaan worden. LYRA kan rekenen op 1500m-specialist Jochem Vermeulen als startloper. Vermeulen zal de stok doorgeven aan de Nieuw-Zeelander Hamish Carson, die in het verleden al de Olympische Spelen haalde op de 1500m. Michael Somers, recent goed voor winst op de Antwerp 10 Miles, mag vervolgens de strijd aangaan met Hendrix. Bij DCLA, de grote verrassing van 2019, krijgt 800m-loper Pieter Sisk het gezelschap van Guillaume Grimard en Belgisch veldloopkampioen John Heymans.

Bij de vrouwen is er geen sprake van uitgesproken favorieten, al maken een aantal teams duidelijk kans op het podium. Zo kan AVLO rekenen op twee toppers met Eline Dalemans en Lisa Rooms. Ook ADD doet een beroep op twee grote namen met Lotte Scheldeman en Mieke Gorissen, respectievelijk de Belgische kampioene op de korte en lange cross. CABW zal zich eveneens voorin willen mengen met Vanessa Scaunet en Imana Truyers als speerpunten. Titelverdediger VITA is niet van de partij zondag.

Een samenvatting van de CrossCup Relays in Berlare kan u zondagnamiddag bekijken op Sporza.

Deel dit bericht