CrossCup Relays Berlare: AVLO voor de tweede keer op rij, Querinjean maakt het af voor ROCKNRUN

Fotospecial-SISK-044

De CrossCup Relays in Berlare leverden het nodige spektakel op. Voor de ogen van ruim 10.000 toeschouwers was het voor het tweede jaar op rij AVLO die dankzij een ontketende Lisa Rooms met de overwinning ging lopen. Bij de mannen profiteerde het mixed team van Ruben Querinjean van het uitvallen van topfavoriet DCLA.

De 41e editie van de CrossCup kon meteen op veel belangstelling rekenen. Naast de 3.000 lopers trokken ook ruim 10.000 toeschouwers naar het recreatiedomein Nieuwdonk in Berlare. Het publiek werd meteen verwend met een spannende race bij de senioren vrouwen. Pas in het slot viel de wedstrijd in een definitieve plooi.

Het was Mariska Parewyck, de eerste loopster van EA, die alle favorieten het nakijken gaf en als eerste het stokje doorgaf. Daarna verdween EA al snel in de achterhoede. Charlotte Mouchet puurde als tweede loper van WACO een straffe ronde uit de benen en nam de leiding over. Ook Julie Voet (AVR) en Lotte Scheldeman (ALVA) brachten hun teams opnieuw in de wedstrijd door als tweede en derde te wisselen.

Chloé Herbiet, de slotloopster van WACO, was ondanks de voorsprong nog lang niet zegezeker. Nina Lauwaert trok met ACW stevig ten aanval en ook Lisa Rooms, vorig jaar nog de beste met AVLO, sluipte dankzij een sterke remonte steeds dichterbij. Rooms en Lauwaert bundelden de krachten en liepen het gaatje op Herbiet net op tijd dicht. Vervolgens pakte Rooms, die op 400m van de finish bijna ten val kwam, uit met een stevige versnelling waardoor AVLO voor het tweede jaar mocht zegevieren. Lauwaert hield Herbiet nog eenvoudig achter zich in de strijd om de tweede plaats.

Bij de mannen maakte startloper Pieter Sisk meteen duidelijk waarom DCLA als één van de topfavorieten werd aangewezen. Op amper 1500m slaagde hij erin om John Heymans met een mooie voorsprong op pad te sturen. Heymans kreeg al snel Antoine Senard van het gemengde team ROCKNRUN naast zich, maar kon op het einde opnieuw afstand nemen van zijn concurrent. Slotloper Guillaume Grimard kreeg het stokje zo in een gunstige positie, al kon hij daar niet van profiteren. Na 100m staakte hij de strijd met een spierscheur. Daardoor lag de weg naar de overwinning open voor Ruben Querinjean en zijn team ROCKNRUN. Querinjean maakte er een lange solo van en bracht het stokje eenvoudig als eerste binnen.

Clément Deflandre zette als slotloper één van de snelste tijden neer. Hij loodste zijn team HERVE uiteindelijk naar de tweede plaats én leiderstrui aangezien zij het eerste volledige clubteam waren. De nieuwe club AVLL, met onder meer Jochem Vermeulen en Ward Leunckens, kwam als derde binnen. Michael Somers slaagde er net niet in om zijn club CABW op het podium te krijgen.

Deel dit bericht