CrossCup Mol: Wie heerst zondag in het Molse zand?

SISK-CC-BERLARE-001
Komende zondag vindt de eerste individuele CrossCup-manche van het seizoen plaats in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol. Bij de mannen is titelverdediger Isaac Kimeli niet van de partij. Zijn trainingsmakkers Robin Hendrix en Simon Debognies lijken op papier de topfavorieten in het gezelschap van voormalig winnaar Samuel Fitwi. Bij de vrouwen belooft het een open strijd te gaan worden met onder meer sterke Nederlandse concurrentie.

Na de méér dan geslaagde CrossCup Relays in Berlare van goed anderhalve week geleden is het komende zondag de beurt aan de eerste individuele manche in Mol. De zandduivels kunnen zich zondag uitleven in het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Bij de mannen is titelverdediger Isaac Kimeli niet van de partij. Kimeli kende geen ideale voorbereiding door blessures en focust zich daardoor op trainingsarbeid tot de manche in Roeselare. Zijn trainingsmakkers Robin Hendrix en Simon Debognies behoren daardoor tot de favorieten om mee te strijden voor de zege. Dat duo mag concurrentie verwachten van een voormalig winnaar, aangezien de Duitser Samuel Fitwi present tekent. Het lijdt geen twijfel dat ook namen zoals Michael Somers, Dieter Kersten en Guillaume Grimard een rol van betekenis zullen spelen.

Bij de vrouwen is er minder sprake van uitgesproken favorieten. Ook hier zal de winnares van 2019 zichzelf niet opvolgen, aangezien Jasmijn Bakker niet aan de start verschijnt. Uit Belgische hoek wordt het onder meer uitkijken naar Lisa Rooms en Eline Dalemans, die met AVLO de beste waren op de Relays. Daarnaast maken ook Hanna Vandenbussche, Nina Lauwaert en Sofie Van Accom hun opwachting. Belgisch kampioene Mieke Gorissen heeft op de valreep haar deelname bevestigd. De grootste concurrentie mogen de Belgische dames wellicht uit Nederland verwachten met Julia van Velthoven en Ruth van der Meijden.

De korte crossen kunnen zowel bij de mannen als bij de vrouwen een mooi schouwspel opleveren. Belgisch kampioen op de korte cross, Ruben Querinjean, is gezien zijn bijzonder sterke beurt op de Relays dé favoriet. Dat hoeft echter niet te betekenen dat niemand het vuur aan de schenen van de Luxemburgse youngster zal leggen. Stijn Baeten, Valere Hustin, Oussama Lonneux en Pieter-Jan Hannes zijn op papier podiumkandidaten. Bij de vrouwen treedt Europees indoorkampioene op de 1500m, Elise Vanderelst, aan. Vanderelst neemt het onder meer op tegen Belgisch kampioene op de korte cross, Lotte Scheldeman, Jenna Wyns en Camille Muls.

U kan de CrossCup van Mol live volgen op de website van Sporza vanaf 13u30. Zondagnamiddag volgt eveneens een korte samenvatting op televisie met daarin de hoogtepunten van de seniorenwedstrijden.

Deel dit bericht