CrossCup Mol – Robin Hendrix: ‘Ga vol voor de zege, maar verwacht veel van Fitwi’

Komende zondag staat de eerste individuele manche van de 40ste CrossCup gepland. In het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer in Mol wordt het langs Belgische zijde onder meer uitkijken naar Lisa Rooms en Robin Hendrix. Rooms won met AVLO de Relays en zit in de vorm van haar leven. Ook Hendrix mocht in teamverband vieren in Berlare en gaat vol voor de zege in het Molse zand.

Lisa Rooms
‘Ik kijk ernaar uit om in Mol te lopen. In Berlare voelde ik me zeer goed en heb ik sterk gepresteerd. Dat heeft me het nodige vertrouwen gegeven, zeker omdat ik niet meteen had verwacht om daar met het team te winnen. Mol is natuurlijk anders met het vele zand. Bovendien gaat het deze keer over een lange cross. Ik hoop de lijn van de afgelopen weken door te trekken naar zondag en uiteraard ook naar Roeselare. Bij ons ligt het zeker open. Er zijn een aantal vaste namen die sowieso voorin zullen te vinden zijn. Het zijn de namen zoals anders, maar dan zonder één echte favoriet in afwezigheid van Mieke Gorissen en Hanne Verbruggen. Ik verwacht ook wel iets van de Nederlandse Julia van Velthoven, de andere buitenlandse deelneemsters kan ik niet echt inschatten’.

Robin Hendrix
‘In Berlare was ik zeer tevreden met de winst voor onze ploeg, zeker omdat ik zelf niet 100% was nadat ik wat ziekjes was in de dagen vooraf. Dat zal zondag niet het geval zijn, aangezien me ik nu zeer goed voel en in vorm ben. Ik ga vol voor de zege op de lange cross, maar ik verwacht de veel tegenstand van Samuel Fitwi, zeker omdat hij in het verleden al kon wonnen in Mol. Ik ben zeer benieuwd naar wat de Belgische concurrenten waard zijn en kijk absoluut uit naar zondag’.

Deel dit bericht