CrossCup Mol afgelast, Roeselare biedt perspectieven voor jeugdatleten

MOLCROP
De CrossCup vzw en VABCO Mol hebben samen met de beheerders van het Provinciaal Domein het Zilvermeer besloten om de CrossCup van Mol te annuleren. De beslissing volgt door het blijvende competitieverbod voor jeugdatleten tot 31 maart en de grote extra investering die gepaard gaat met het organiseren voor crossen voor eliteatleten.

De op 7 maart geplande CrossCup van Mol kan niet doorgaan. Die knoop heeft de CrossCup in samenspraak met lokale club VABCO Mol en de beheerders van het het Provinciaal Domein het Zilvermeer doorgehakt. Vooral het uitblijven van wedstrijden bij de jeugd én de grote investering die nodig is om wedstrijden exclusief voor elites te organiseren, gooien roet in het eten van de manche in het Molse zand. De annulatie heeft echter geen invloed op de plannen voor het BK veldlopen van komende zondag en de slotmanche van de CrossCup in Roeselare op 21 maart. 

“Het feit dat Mol van de kalender verdwijnt, betekent niet dat wij als organisatie de strijd staken. Wij streven namelijk naar een veilig formule om de manche in Roeselare te laten plaatsvinden. Ons doel is er namelijk om de jeugd, die al de hele winter in de kou staat, zoveel mogelijk kansen te geven met wedstrijden voor cadetten, scholieren en junioren. De jeugd ligt ons héél nauw aan het hart én we zullen er alles aan doen om hen net zoals de elites een superveilige veldoop aan te bieden”, klinkt het bij organisator Jos Van Roy.

Deel dit bericht