CrossCup lanceert kalender én introduceert klassement op korte cross vrouwen

KorteCrossVrouwen
Met het einde van het pisteseizoen in zicht, wordt het stilaan tijd om warm te lopen voor het winterseizoen. Komende winter staat in het teken van de 40ste CrossCup, een jubileum dus én speciaal daarvoor pakt de organisatie uit met een aantal innovaties. Zo kunnen de vrouwen op de korte cross voor het eerst in de geschiedenis strijden voor een klassement.

Komende winter staat de 40ste editie van de CrossCup gepland. In tegenstelling tot de vorige editie, waarbij slechts één veldloop kon plaatsvinden door de op dat moment geldende coronamaatregelen, kan organisator Jos Van Roy met veel vertrouwen vooruitblikken naar een prachtige jubileumeditie. De grootste vernieuwing wordt zonder twijfel de invoering van een klassement op de korte cross voor vrouwen.

“Als het van mij afhing, dan was dat klassement er vorig jaar al gekomen, maar daar stak corona helaas een stokje voor. Gelukkig kan ik met de nodige trots aankondigen dat er dus komend seizoen vijf korte crossen voor vrouwen met bijhorend klassement op de planning staan. Het prijzengeld wordt volledig gelijkgesteld aan dat van de mannen, waardoor we meteen komaf maken met de ongelijkheid die er nog heerste. We hopen met deze innovatie ook namen zoals Elise Vanderelst naar het veld te lokken”, aldus Van Roy.
De 40ste editie van de CrossCup gaat feestelijk van start op 24 oktober met de Relays in Berlare. Vervolgens staat traditiegetrouw de eerste individuele manche gepland in Mol op 7 november. Op 28 november wordt er gestreden om de EK-tickets richting Dublin tijdens de manche in Roeselare. Na de jaarwisseling is het de beurt aan Hannuit op 23 januari. Drie weken later mogen de veldlopers voor het eerst in actie komen op het gloednieuwe parcours in Diest op 13 februari. Dé afsluiter van het seizoen is het open BK veldlopen in het Park van Laken op 6 maart. 

Deel dit bericht