CrossCup Hannuit officieel geannuleerd

SPikes
Met spijt in het hart moeten we de CrossCup van Hannuit, gepland op 24 januari, annuleren. De start van de 39ste jaargang van de CrossCup wordt zo nogmaals uitgesteld. Als organisatie hebben we alles in het werk gesteld om in de huidige omstandigheden een topevenement te voorzien, maar dat blijkt door de aanhoudende coronapandemie helaas te vroeg.

Er komt dan toch geen CrossCup in Hannuit op 24 januari. Het enthousiasme bij het lokale bestuur en de eigen medewerkers is door negatief advies van bovenaf helaas de kop ingedrukt. Nieuwe vaststellingen van experten op vlak van de coronapandemie hebben namelijk uitgewezen dat er geen grote verbetering op til is, waardoor het niet opportuun is om in de huidige omstandigheden een wedstrijd van dit niveau te organiseren. De terugkeer van amateursport, waaronder veldlopen valt, wordt aan het zuiden van de taalgrens pas in maart verwacht. Daardoor is de CrossCup verplicht om de manche in Hannuit te schrappen.

“De belangstelling was enorm, aangezien ik de afgelopen dagen heel veel berichten en mails heb ontvangen van atleten, zowel jong en oud. Het doet pijn onze start opnieuw uit te stellen, maar nu hebben we ook nog relatief op tijd zekerheid rond het evenement. Het had een overdonderend succes kunnen geweest zijn, uiteraard met respect voor de maatregelen. Een wedstrijd puur voor de jeugd was echter niet haalbaar, aangezien we daarnaast alleen profatleten aan de start zouden kunnen brengen. Daarvan hebben we er niet voldoende om vier veldlopen mee te vullen, waardoor het een annulatie de enige logische optie leek. Ik wil iedereen bedanken die zo enthousiast gereageerd heeft op onze berichtgeving. Wij blijven er alles aan doen om deze winter veldlopen te voorzien. Het wordt dus wachten op de volgende manche in Diest op 7 februari. Aangezien de regels in Vlaanderen en Wallonië licht verschillen, blijft er hier voorlopig meer mogelijk”, aldus organisator Jos Van Roy.

Deel dit bericht