CrossCup Hannuit krijgt nieuwe datum op kalender

DP3_2156
De CrossCup is genoodzaakt om de manche in Hannuit, voorzien op 23 januari, uit te stellen naar een nieuwe datum. De door het Overlegcomité opgelegde maatregelen, waardoor er niet langer toeschouwers welkom zijn bij sportactiviteiten in openlucht, gaven de doorslag om de manche al zeker uit te stellen naar de maand februari.

De volgende manche van de CrossCup zou oorspronkelijk Hannuit worden op 23 januari. De beslissing van het Overlegcomité om toeschouwers te weren bij sportactiviteiten in zaal en in openlucht, dwingt de CrossCup echter om de eerstvolgende manche uit te stellen naar een nieuwe datum. Er ligt een voorstel op tafel om één week na de manche in Diest op 13 februari te organiseren. Komende maandag volgt er in principe zekerheid over die nieuwe datum.

“Het is zonde om te zien dat buitensport opnieuw een slachtoffer wordt van de strenge coronamaatregelen. Als organisatie zijn we afhankelijk van de inkomsten die bezoekers opleveren, omdat we niet alleen kunnen overleven op basis van sponsorinkomsten. Zonder publiek is de CrossCup in Hannuit niet haalbaar, aangezien het de grootste manche is na de Relays én er bovendien heel veel jeugdatleten aan de start verschijnen. Gezien de nieuwe coronamaatregelen is het dus niet mogelijk om een klassieke CrossCup aan te bieden op 23 januari. Het voorstel om één week na Diest te organiseren, ligt op tafel bij de lokale besturen. In principe volgt maandag uitsluitsel over die nieuwe datum”, aldus organisator Jos Van Roy.

Deel dit bericht