CrossCup Hannuit: Gorissen jaagt op leiderstrui, Dely wil zich bewijzen

PreviewBelg
Morgen staat in Hannuit de vijfde en voorlaatste manche van de 40ste editie van de CrossCup op de planning. Naast het indrukwekkende buitenlandse deelnemersveld bij senioren wordt het langs Belgische zijde uitkijken naar de strijd in het klassement bij de vrouwen tussen leider Lisa Rooms en achtervolger Mieke Gorissen. Bij de mannen aast duatleet Arnaud Dely op een topprestatie.

Een week na de manche in Diest trekt de CrossCup morgen naar Hannuit voor de vijfde en meteen ook voorlaatste manche van jaargang 40. In Hannuit worden de LBFA-titels uitgedeeld, maar toch zal alle belangstelling gaan naar de sterke buitenlandse inbreng met onder meer olympisch kampioene Peruth Chemutai.

Langs Belgische zijde staat Hannuit in het teken van de strijd in het klassement tussen Mieke Gorissen en Lisa Rooms. Die laatste zag Gorissen tot op negen punten naderen in Diest en moet voor de olympische marathonloopster finishen om kans te maken op de eindzege. Sofie Van Accom en Nina Lauwaert zullen zich ongetwijfeld voorin willen mengen. Chloé Herbiet was vorige week de vijfde landgenote. Zij neemt het morgen op tegen Imana Truyers in de strijd om de titel aan de andere kant van de taalgrens.

Bij de mannen passen de grote namen zoals Michael Somers, Nicolai Saké en Soufiane Bouchikhi voor de manche in Hannuit. Somers en Saké bouwen rust in. Bouchikhi verkiest een veldloop in Frankrijk boven een wedstrijd op eigen bodem. Daardoor zijn alle ogen gericht op duatleet Arnaud Dely, die vorige week nog een vijf kilometer op de weg liep in Monaco. Dely wil komende maand een sterke tien kilometer op de weg lopen en maakt van Hannuit zijn generale repetitie. Guillaume Grimard en Clément Deflandre moeten in principe de naaste belagers worden van de duatleet. Ook belofte Arnaud Collard mag na zijn knappe prestatie in Diest niet onderschat worden.

De manche in Diest leverde op vlak van de korte cross de nodige verrassingen op. Jenna Wyns bleef Elise Vanderelst voor in een pittig sprintje. Vanderelst kan morgen revanche nemen én krijgt een cross van 1500m, haar favoriete afstand op de piste, voorgeschoteld. Annelies Nijssen kwam tot en met Roeselare in actie bij de junioren. Afgelopen zondag bewees de 800m-specialiste met een derde plaats dat ze klaar is om mee te strijden voor zeges.

Bij de mannen was Pieter-Jan Hannes verrassend sterker dan grote favoriet Ruben Querinjean in Diest. Hannes neemt het opnieuw op tegen het Luxemburgse toptalent én zijn trainingsmakker Valere Austin. Ruben Verheyden verschijnt ook aan de start. De Europese beloftekampioen op de 1500m liep donderdagavond nog een snelle 2.000m in Liévin, maar hoopt zich morgen te bewijzen na een mindere prestatie afgelopen zondag.

Deel dit bericht