CrossCup Diest: Somers heerst, Hannes grijpt de macht op korte cross

Somers22
Michael Somers heeft zijn suprematie in het veld nog maar eens bewezen. In Diest was Somers sterker dan de Brit Mahamed Mahamed en een terugkerende Soufiane Bouchikhi. Pieter-Jan Hannes greep de macht op de korte cross door Ruben Querinjean af te troeven.

Michael Somers blijft door de CrossCup razen. Tijdens een zonovergoten lange cross bij de mannen nam de Brit Mahamed Mahamed Somers en Soufiane Bouchikhi op sleeptouw. Nicolaï Saké miste net de boot na een valpartij. Hij zou heel de wedstrijd achtervolgen en knap vierde finishen.

Voorin was het Mahamed die het initiatief nam. De Brit werd niet voor zijn inspanningen beloond, aangezien Somers bij het ingaan van de slotronde een serieuze aanval plaatste. Die impuls betekende het einde voor Bouchikhi, die bij zijn eerste veldloop sinds het BK veldlopen in 2020 wel een knappe derde plaats in de wacht sleepte.

Somers maakte in de slotmeters nog een knieval, maar dat kon de vijfde van het EK niet deren om het zegegebaar te maken. Mahamed legde beslag op de tweede stek en kon niet ontevreden zijn. Naast de leiderstrui in het klassement ontving een dolgelukkige Somers ook nog eens de trui als kersvers Vlaams kampioen in het veld. Clément Deflandre vervolledigde de top vijf. Arnaud Collard was de eerste belofte op een zevende stek.

De korte cross draaide uit op een duel van de bovenste plank tussen dé man van het seizoen, Ruben Querinjean én een ontketende Pieter-Jan Hannes. Querinjean probeerde zijn concurrenten dood te knijpen, maar het was Hannes die in de slotronde een kloofje kreeg. Met een koprol à la Tom Van Hooste kwam de vierende Hannes over de streep. Querinjean zag zijn trainingsmakker Valere Hustin knap derde worden. Tim Van de Velde en Ward Leunckens maakten de top vijf compleet.

Deel dit bericht