CrossCup Diest – Mieke Gorissen: ‘Coronabesmetting heeft tijd gevraagd’

Gorissenreactie
Mieke Gorissen maakte op de CrossCup in Diest haar terugkeer nadat ze forfait moest geven voor de manche in Roeselare door een coronabesmetting. Gorissen schuwde het kopwerk niet tijdens de lange cross bij de vrouwen. In de slotfase kreeg de Limburgse het knap lastig. Ze legde als vijfde wel beslag op de eerste plaats als Belgische.

Mieke Gorissen kan terugblikken op een geslaagde eerste wedstrijd van 2022. De atlete van ADD moest eind november verstek geven voor de manche in Roeselare door een coronabesmetting. Na die besmetting deed de lerares fysica het rustig aan. ‘Het heeft toch wat tijd gevraagd om te herstellen. Toen ik een eerste keer uit isolatie kwam, werd ik na een kilometer al licht in het hoofd. Mijn sportarts heeft mij op het hart gedrukt om geen risico’s te nemen, dus ik heb het echt wel even rustig aan gedaan’, aldus Gorissen.

‘In het beging ging het best vlot, maar in de derde ronde kreeg ik het zwaar. In de modder was het elke keer afzien.Ik zei alleen maar tegen mezelf: blijven lopen. Het was echt een geruststelling dat ik hoorde omroepen dat we bijna aan de finish waren. Ik had geen idee waar de Belgische concurrentes zaten, want als je op dit parcours achterom kijkt, ga je op je doos.’

Op 6 maart wil Gorissen haar Belgische titel in het verlengen. Gerust is ze echter niet in een tweede opeenvolgende kampioenentrui. ‘Mezelf kennende zal het weer met heel veel stress zijn. Het BK valt gelukkig wel aan het einde van de krokusvakantie, dus dat zal mij wat mentale rust bezorgen’, besloot de beste Belgische van de manche in Diest.

Deel dit bericht