CrossCup Brussel: Somers grijpt eerste driekleur, Querinjean opnieuw aan het feest op korte cross

UitgelichteSomers
Michael Somers heeft zijn wonderjaar in het veldlopen op grandioze wijze afgesloten. Somers was in het Park van Laken heer en meester in de slotfase van de lange cross op het BK veldlopen. Naast zijn eerste Belgische titel in het veld schrijft hij ook de 40ste editie van de CrossCup op zijn naam. Soufiane Bouchikhi legde beslag op de tweede stek, Dorian Boulvin vervolledigde het podium. Op de korte cross was Ruben Querinjean voor het tweede jaar op rij aan het feest.

Michael Somers moest het afgelopen veldloopseizoen op geen enkele gelegenheid een landgenoot voor zich dulden. Daar kwam vandaag tijdens het BK veldlopen in Brussel geen verandering in. Na een rustige openingsfase nam Soufiane Bouchikhi voorin het initiatief. Michael Somers en Nicolaï Saké klampten aan bij Bouchikhi, die zijn metgezellen probeerde af te schudden met verschillende tempoversnellingen. Saké moest als eerste de koplopers laten gaan.

Somers weigerde te plooien en nam zelfs af en toe de touwtjes in handen. In de slotfase ontbond de beste Belg van het veldloopseizoen zijn duivels. Bouchikhi had geen antwoord klaar op de turbomotor van Somers. De atleet van LYRA kon uitgebreid vieren in de laatste rechte lijn en genoot zichtbaar van zijn eerste tricolore én eindzege in de CrossCup. In de strijd om het podium snelde Dorian Boulvin nog voorbij Saké naar de derde stek. Clément Deflandre vervolledigde de top vijf.

De korte cross bij de mannen was zo mogelijk nog spannender. Een kopgroep van om en bij tien atleten dook samen de slotronde in. Pieter-Jan Hannes, Ruben Querinjean en Ruben Verheyden maakten het verschil in de slotronde. In de laatste afdaling was het Querinjean die zijn tweede opeenvolgende Belgische titel op de korte cross veilig stelde. Verheyden werd knap tweede voor Hannes.

Deel dit bericht