CrossCup Brussel – Ruben Querinjean: ‘Nog meer een verrassing dan vorig jaar’

UitgelichteQR
Michael Somers en Ruben Querinjean mochten gisteren de Belgische driekleur in ontvangst nemen na respectievelijk de lange en korte cross op het BK veldlopen in Brussel. Beide heren schreven ook de CrossCup op hun naam. Hieronder laten we het duo aan het woord na hun triomftocht in onze hoofdstad.

‘Het is ongelofelijk, zoals alles lukt deze winter. Dat ik zowel in het veld zo goed presteer als indoor de WK-limiet op zak heb, is echt verrassend. Mijn hoofddoel is altijd het WK indoor geweest, maar van dit soort momenten moet ik absoluut genieten. Mijn eerste successen heb ik in het veld geboekt, dus ooit moest ik zeker eens de CrossCup en het BK veldlopen winnen, en vandaag pak ik ze allebei. Dat is fantastisch’.

‘Dat Soufiane in de eerste ronden superhard zou gaan, wist ik. Het was zaak om ontspannen te blijven en aan te klampen. Ik moest gewoon overleven, en daarna zou er wel getemporiseerd worden. En dat gebeurde ook. Op het WK indoor hoop ik vooral te kijken wat ik waard ben op het mondiale niveau. Mijn seizoen is al geslaagd naar mijn gevoel, al wil ik zeker nog een goed WK lopen’, vertelde Somers na afloop.

Ruben Querinjean
‘Voor mij komt dit eigenlijk nog meer als een verrassing dan vorig jaar. Er wordt nu meer naar mij gekeken en het niveau ligt ook gewoon hoger dan vorig jaar. Ruben Verheyden en Pieter-Jan Hannes (de nummers twee en drie op het podium, red.) zijn alletwee Europese beloftekampioenen op de 1.500 meter. Dat zijn dus klasbakken. Dat ik die kan kloppen, daar heb ik nauwelijks woorden voor.’

‘Ik ben iemand die nooit overloopt van het vertrouwen, en dat was nu zeker ook niet het geval, met die sterke tegenstand”, vertelde hij. “Mijn plan was om lang af te wachten. Drie kilometer aan kop sleuren, zeker met die wind, leek me onverstandig. In het begin koos iedereen voor een afwachtende tactiek, maar uiteindelijk kwamen er toch steeds meer aanvallen. Toen Pieter-Jan versnelde had ik het niet makkelijk, maar op het einde had ik toch nog wat overschot’, aldus Querinjean.

Deel dit bericht