CrossCup Brussel: Gorissen heerst in Park van Laken, Vanderelst oppermachtig op korte cross

UitgelichteGorissen
Mieke Gorissen heeft zichzelf opgevolgd als Belgisch kampioene in het veldlopen. Gorissen liep in het Park van Laken weg van alles en iedereen. Ze stak zo ook de eindezege in de CrossCup op zak. Lisa Rooms en Eline Dalemans vervolledigden het podium. Elise Vanderelst liet geen spaander heel van de concurrentie tijdens de korte cross.

Mieke Gorissen heeft de puntjes op de i gezet tijdens het BK veldlopen in Brussel. In het Park van Laken stond er geen mat op de inmiddels al 39-jarige Limburgse. Voor halfweg koers koos de olympische marathonloopster het hazenpad. Lisa Rooms en Eline Dalemans probeerden nog aan te dringen, maar Gorissen beschikte over een stel superbenen. De uittredende Belgische kampioene volgde zichzelf op én mag zich dankzij haar zege ook de eindwinnares van de CrossCup noemen.

Rooms beet door in de slotronde en legde beslag op de tweede stek, ook haar plaats in het klassement van de CrossCup. Eline Dalemans was in de wolken met haar derde stek. Sofie Van Accom en Nina Lauwaert vervolledigden de top vijf.

Op de korte cross werd het uitkijken naar een duel tussen Jenna Wyns en Elise Vanderelst. Wyns deed er in de openingsronde alles aan om een ontketende Vanderelst bij te benen. De Europese indoorkampioene schakelde een versnelling hoger en zou de laatste rechte lijn met een straat voorsprong induiken. Wyns moest nog alles uit de kast halen om titelverdedigster Lotte Scheldeman voor te blijven. Annelies Nijssen viel net naast het podium, gevolgd door Mariska Parewyck op de vijfde stek.

Deel dit bericht