CrossCup Brussel – Elise Vanderelst: ‘Snel parcours was in mijn voordeel’

UitgelichteVDE
Bij de vrouwen stond er geen maat op Mieke Gorissen en Elise Vanderelst. Gorissen volgde zichzelf op als Belgisch kampioene én boekte zo haar eerste eindzege in de CrossCup. Vanderelst zegevierde met overmacht op de korte cross en stak zo de allereerste eindwinst in het klassement op de korte cross op zak.

‘Ik heb altijd veel stress, en vandaag nog meer dan anders. Deze morgen heb ik nog geprobeerd om toetsen te verbeteren, maar dat liep voor geen meter. De omloop, zonder al te veel bochten en zonder modder, lag mij wel. Ik kan de kleur van mijn spikes nog herkennen, terwijl ze in Hannuit helemaal bruin zagen van de modder. Dat gaat mij minder goed af.’

‘Het liep wel. De start is nooit mijn sterkste punt, maar ik was toch redelijk mee. Dat is al goed. Daarna heb ik vooral de raad van mijn man in gedachten gehouden, die gezegd had dat ik gewoon moest lopen zonder te veel na te denken. Ik heb nooit bewust versneld om Lisa Rooms kwijt te spelen, maar ik heb gewoon mijn eigen tempo gelopen. Op den duur hoorde ik haar supporters niet meer, dus wist ik dat de kloof redelijk groot was’, klonk het bij Gorissen.

Elise Vanderelst
‘Het parcours lag er heel snel bij, en dat was in mijn voordeel. Het ging al bij al vlot. Het zou allemaal te krap geweest zijn om deze periode ook indoor te lopen, want het WK indoor is pas eind maart en als je daarna nog rust moet nemen en opnieuw conditie opbouwen, begin je met vertraging aan het zomerseizoen. Op training loopt alles goed, maar het is moeilijk om in te schatten hoe goed ik precies ben, omdat ik geen ijkpunten heb in het veldlopen.’

‘Dat is anders als je een indoorseizoen draait natuurlijk. Nu volgt een korte rustpauze, waarin ik vooral alternatief zal trainen. Daarna trek ik naar Lozère voor een trainingsstage in functie van het WK van komende zomer. Ik moet me nog plaatsen voor dat WK en wil daarnaast ook nog een aantal Diamond Leagues voor m’n rekening nemen’, besloot Vanderelst na haar zegetocht. 

Deel dit bericht