CrossCup Brussel: Bouchikhi jaagt op derde Belgische titel, Somers op zoek naar eerste driekleur

220213_CROSSCUP_DIEST-45
Komende zondag staat in het Park van Laken de slotmanche van de 40ste manche van de CrossCup gepland. Zoals gewoonlijk doet die slotmanche ook dienst als BK veldlopen. Bij de mannen op de lange cross zijn alle ogen gericht op het duel tussen Soufiane Bouchikhi en Michael Somers. Op de korte cross lijken Pieter-Jan Hannes, Ruben Querinjean en Valère Hustin de namen om in de gaten te houden.

De CrossCup trekt komend weekend naar Brussel. Op zondag 6 maart staat namelijk de slotmanche van de 40ste jaargang op het menu. In het Park van Laken, ook wel de achtertuin van onze koninklijke familie, worden niet alleen de eindwinnaars in de CrossCup gekroond. Ook de strijd om de Belgische titels in het veld barst op zondag los. Bij de mannen op de lange cross gaat Soufiane Bouchikhi op zoek naar een derde kampioenentrui na eerdere successen in 2019 en 2020.

Bouchikhi zal de titel niet cadeau krijgen. Michael Somers domineerde het CrossCup-seizoen tot nu toe met zeges in Roeselare en Diest én een knappe vijfde stek op het EK veldlopen. Afgelopen zaterdag verzekerde hij zich bovendien van het WK indoor op de 3.000m. De vraagt rijst vooral of Somers voluit gaat tijdens het BK veldlopen, of zich toch enigszins wil sparen met het oog op dat WK. Hoe dan ook is hij zeker van de eindwinst in de CrossCup als hij zondag de finish haalt.

Als twee honden vechten om een been, dan gaat de derde ermee heen. In dat geval zou Nicolaï Saké wel eens de meest gevaarlijke outsider kunnen zijn om de twee toppers te verschalken. Saké liet op meerdere gelegenheden zien dat hij héél dicht in de buurt van Somers en co kan komen. Daarnaast wordt het onder meer uitkijken naar de beste Belg in Hannuit, Lucas Da Silva. Ook uittredend Belgisch kampioen, John Heymans, maakt zijn opwachting. Al beschikt die laatste niet over het vormpeil van vorig jaar door een stressfractuur eind oktober. Andere interessante namen zijn Clément Deflandre, Rémi Schyns en Guillaume Grimard. Arnaud Collard is op papier de sterkste belofte.

Op de korte cross belooft het opnieuw een duel te worden tussen Ruben Querinjean, die zijn Belgische titel verdedigt en Pieter-Jan Hannes, de winnaar van de manche in Diest. Valère Hustin is op de korte cross het zogenaamde ‘dark horse’ en kan zomaar voor de verrassing zorgen. In het klassement moet er zich een mirakel voltrekken, wil Querinjean de eindzege nog uit handen geven. De Luxemburger moet al buiten de top tien eindigen én Hannes moet in dat geval winnen.

Deel dit bericht