CrossCup Brussel: 2 op een rij voor Gorissen, of dubbelslag voor Rooms?

RoomsCrop
Naast interessante wedstrijden bij de mannen wordt het zondag in het Park van Laken uitkijken naar de korte en lange cross bij de vrouwen. De ontknoping op de lange cross kan haast niet spannender, aangezien Mieke Gorissen en Lisa Rooms nog kans maken op de eindzege van de 40ste CrossCup. Marathonloopster Hanne Verbruggen kan een gevaarlijke klant worden voor de Belgische titel. De korte cross stevent af op een duel tussen Elise Vanderelst, die de eindzege zo goed als op zak heeft, en Jenna Wyns, die in Diest aan het langste eind trok.

Zondag is het Park van Laken het decor voor de slotmanche van de 40ste jaargang van de CrossCup. Bij de vrouwen belooft de lange cross een bijzonder spannende finale op te leveren. Uittredend Belgisch kampioene Mieke Gorissen start zondag met drie punten voorsprong op uitdager Lisa Rooms. Die laatste was de beste Belgische performer in Hannuit en heeft daardoor het mentale voordeel. Gorissen krijgt in Brussel spek naar haar bek met het heuvelachtige parcours, waarop de marathonloopster in het voordeel lijkt.

Slaagt Rooms erin om Gorissen voor te blijven, dan grijpt de atlete haar eerste eindzege in de CrossCup. Ook voor Gorissen zou het een eerste eindzege kunnen betekenen. Dé grote uitdager lijkt marathonspecialiste Hanne Verbruggen te gaan worden. Verbruggen liep recent de EK-limiet tijdens de marathon van Sevilla en wil zich ook bewijzen in het veld. Ook Nina Lauwaert, Sofie Van Accom en Hanna Vandenbussche behoren tot de kanshebbers op dichte ereplaatsen of het podium.

Op de korte cross verschijnen méér dan 80 atletes aan de start. Het dit jaar ingevoerde CrossCup-klassement werpt duidelijk zijn vruchten af. Op die korte cross van twee kilometer wordt het uitkijken naar een duel tussen de regerende Europees indoorkampioene op de 1500m, Elise Vanderelst en Jenna Wyns. Vanderelst won in afwezigheid van Wyns de manche in Hannuit. Wyns bleef Vanderelst voor in Diest. De eindzege kan Vanderelst haast niet ontglippen, aangezien ze met 20 punten voorsprong aan de start verschijnt. Annelies Nijssen stond zowel in Diest als Hannuit op het podium en mag dus voorin verwacht worden. Hetzelfde kan gezegd worden over titelverdediger Lotte Scheldeman.

U kan het BK veldlopen van zondag live volgen via TIPIK vanaf 13u30. Sporza voorziet een livestream op de website én een uitgestelde uitzending na de aankomst van Parijs-Nice. Inschrijven voor het BK kan nog tot en met middernacht vanavond via onderstaande link.

Deel dit bericht